Ο Ομπάμα ετοιμάζεται να χτυπήσει με Τόμαχοκ τη Συρία

18:39 27/8/2013 - Πηγή: Aixmi

Όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για στρατιωτική επίθεση στη Συρία από Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους, με συμμετοχή ίσως και των Τούρκων που ήδη προσφέρθηκαν.
Το μόνο ερώτημα είναι αν ο Μπαράκ Ομπάμα θα περιμένει ή όχι το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ, που χθες έκαναν την πρώτη τους αυτοψία, μιλώντας με θύματα των χημικών αερίων και παίρνοντάς τους αίμα για εξέταση.

Η στάση της Ρωσίας

φαίνεται να διευκολύνει την επιχείρηση της Δύσης, καθώς στην επιθετική ρητορική προστέθηκε η φράση -κλειδί «η Ρωσία, πάντως, δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο με κανέναν».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό και συνέστησε να αναμείνει το ΝΑΤΟ το πόρισμα του ΟΗΕ, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά.
Την ίδια ώρα ο υπουργός του των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επικοινωνούσε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, ο οποίος του επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η διεθνής κοινότητα να μην αντιδρά όταν ο Άσαντ σκοτώνει δεκάδες παιδιά με χημικά.

Με αυτά τα δεδομένα, η επιχείρηση φαίνεται να είναι θέμα 24ωρων ή και ωρών. Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το σχέδιο μάλλον περιλαμβάνει επιθέσεις με πυραύλους Τόμαχοκ από πολεμικά πλοία, καθώς και αεροπορικές επιδρομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα