Ο ΟΑΣΘ απαντά στον Σπίρτζη

11:39 23/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Από τις 10 συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΑΣΘ, με αντικείμενο την απάντηση στις νέες προτάσεις, που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, «αν μπορούσα να καταθέσω εγγυητική επιστολή θα πλήρωνα με αυτά τα χρήματα το προσωπικό, κύριε υπουργέ»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ίδια ώρα, στις 10:00, έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι στο Εργατικό Κέντρο

της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν τις νέες προτάσεις του υπουργού.

Σχολιάζοντας τις νέες προτάσεις του κ. Σπίρτζη, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης επισήμανε ότι «όσον αφορά την πρώτη πρόταση που έκανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναφέρω ότι λείπουν χρήματα. Για τη δεύτερη πρόταση στην οποία ζητά εγγυητική επιστολή έχω να πώ «αν μπορούσα να καταθέσω εγγυητική επιστολή θα πλήρωνα με αυτά τα χρήματα το προσωπικό, κύριε υπουργέ», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και διευκρίνισε ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ο υπουργός θα λάβει σαφείς απαντήσεις επί των προτάσεων.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σχολίασε και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη στην ΕΤ-3 για συνολική λύση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη η οποία «δεν θα είναι πάντως μια λύση που θα αναπαράγει τη σύμβαση του 1957 και τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεων που δίνει ο ελληνικός λαός σε συγκεριμένους ανθρώπους 60 χρόνια».

Ο κ. Στεφανίδης ανέφερε πως «Ο ΟΑΣΘ ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια και απόλυτη πειθαρχία τις συμβάσεις που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο και σέβεται τους νόμους του κράτους«.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι διαμέσω του προέδρου τους τονίζουν πως από «υποσχέσεις χορτάσαμε». Ο κ. Δημήτρης Τσερμενίδης έθεσε ένα ερώτημα: «Πότε θα πληρώσει ο υπουργός; Το «ΘΑ» το ζήσαμε δύο φορές και μάλιστα αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις μας. Δεν έγινε τίποτα. Από υποσχέσεις χορτάσαμε” και επεσήμανε πως “τα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους μόνο όταν γίνει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων».

Ο κ. Τσερμενίδης διευκρίνισε ότι στη γενική συνέλευση “θα τα συζητήσουμε όλα και θα αποφασίσουμε από κοινού”.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι έχουν προτείνει στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καταθέσουν πρόταση για τη συνολική λειτουργία του Οργανισμού Αστικής Συκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

Θέση λαμβάνει και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που τονίζει «σταματήστε να διαλύετε την οικονομία της πόλης«. Σε «κατάσταση αιχμαλωσίας» βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος, όπως επισημαίνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), καλώντας κάθε εμπλεκόμενο να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργούνται στην οικονομία της πόλης και να συναισθανθεί την έκταση των ευθυνών του απέναντι στο κοινό της πόλης.

«Σταματήστε να διαλύετε την οικονομία της πόλης μας, σεβαστείτε τους πολίτες της. Η λύση πρέπει να βρεθεί τάχιστα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται ακόμη ότι «η κατάσταση αυτή που βιώνει η πόλη είναι απαράδεκτη, όπως επίσης είναι και εντελώς ανήθικο να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα«.

Keywords
Τυχαία Θέματα