Ο Λαφαζάνης έβαλε φωτιά στα τόπια με όσα είπε για τη χρεοκοπία…

03:45 17/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Η νέα σφοδρότατη σύγκρουση ΝΔ -Σύριζα δεν θα είχε καμιά σημασία αν επρόκειτο απλώς για τον συνήθη χαρτοπόλεμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το θέμα είναι διαφορετικό, δεδομένου ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέπτυξε μιά άποψη που δικαίως προκάλεσε

πολλά ερωτήματα.

Διαβάστε: Η χρεωκοπία δεν είναι κάτι, κατ’ ανάγκην, καταστροφικό. Η χρεωκοπία είναι όπλο των αδύνατων, όταν φτάνουν σ’ ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Πόσες αναγνώσεις μπορεί, στ’ αλήθεια, να έχει αυτό που είπε;
Ακόμη και αν το διάνθισε με τα συνήθη των πολιτικών «δεν το λέω ως απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά επειδή τρομοκρατούν με τις λέξεις τον λαό», το προφανές είναι ότι μιλούσε για την Ελλάδα.

Πράγμα που επιβεβαιώνεται απολύτως από την επόμενη ερώτηση του
δημοσιογράφου και την απάντηση του ίδιου του Λαφαζάνη.

Ερώτηση: «Θα μπορούσε να ήταν διαπραγματευτικό ατού αυτό απέναντι στους εταίρους μας»;

Απάντηση: «Βεβαίως θα μπορούσε να ήταν διαπραγματευτικό ατού και, να πω με σαφήνεια ότι, στο όνομα των τροϊκανών δόσεων, δηλαδή στο όνομα της χρηματοδότησης από την τρόικα, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε το οτιδήποτε».

Θα μπορούσε, λοιπόν, η χρεοκοπία της Ελλάδας να είναι διαπραγματευτικό ατού, κατά τον Λαφαζάνη. Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Ο άνθρωπος έχει συγκεκριμένη άποψη και είναι μάταιο -αν και κατανοητό πολιτικά- να προσπαθεί ο Σύριζα να εξηγήσει ότι άλλα εννοούσε και όχι αυτά.

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε συμφωνεί με τις παιδαριώδεις απόψεις Λαφαζάνη, όπως είναι άλλο τόσο σαφές ότι δεν θέλει και να τον αποδοκιμάσει για να μην προκαλέσει εσωκομματική κρίση.

Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να προσπαθεί ο Σύριζα να εξηγήσει ότι…άλλα εννοούσε ο Λαφαζάνης!

Keywords
Τυχαία Θέματα