Ο Κουβέλης αδειάζει τη Ρεπούση για τον Χορό του Ζαλόγγου

01:35 1/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Άστραψε και βρόντηξε ο Φώτης Κουβέλης, ακούγοντας για πολλοστή φορά τη βουλευτή (και καθηγήτρια της Ιστορίας) Μαρία Ρεπούση, να αμφισβητεί δημοσίως τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και να της αποδίδεται ο χαρακτηρισμός «εθνικός μύθος» για τον Χορό του Ζαλόγγου.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, την αποδοκίμασε ρητώς, εκτιμώντας ότι προκαλεί ζημιά στη ΔΗΜΑΡ

-χωρίς κανένα λόγο, μάλιστα.

Αντιλαμβανόμενη το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της, η βουλευτής επιχείρησε να αναδιπλωθεί,δηλώνοντας ότι ποτέ δε χαρακτήρισε «εθνικό μύθο» τον Χορό του Ζαλόγγου, αλλά ότι η δήλωσή της αλλοιώθηκε.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι διαφωνεί με τα όσα είπε η βουλευτής του και επισημαίνοντας ότι άλλο είναι η επιστημονική θεώρηση της Ιστορίας και άλλο η πολιτική.

«Διαφωνώ», είπε στην εκπομπή της ΝΕΤ ‘Η άλλη όψη’, «με την άποψη που διατυπώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι μία άποψη που διατυπώνεται στο επίπεδο της επιστημονικής θέωρησης των πραγμάτων. Η διαφωνία μου είναι προφανής. Γι’ αυτό και επανειλημμένα έχω πει ότι η γενοκτονία των Ποντίων ή και η γενοκτονία των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία πρέπει να εξασφαλίζουν την τιμή της μνήμης αλλά και να οδηγούν τα πράγματα στο να καταδικάζονται οι γενοκτονίες οπουδήποτε. Είναι συγκεκριμένη η διαφωνία μου γι’ αυτό και είπα ότι οφείλουν οι πάντες σεβασμό στη μνημή της γενοκτονίας των Ποντίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα