Ο γραμματέας του Σύριζα «βόλεψε» όλο του το σόι -Η «προπαγάνδα» των ΜΜΕ

13:17 19/1/2016 - Πηγή: Aixmi

H υπόθεση του γραμματέα του Σύριζα, με τους διορισμούς συγγενών και φίλων του σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, είναι για για γέλια και για κλάματα.

Για γέλια, διότι έφτασε να επικαλείται ως επιχείρημα τις αντιστασιακές περγαμηνές των… παππούδων του. Και για κλάματα, διότι βγαίνουν υπουργοί και αποδίδουν την αποκάλυψη σε «συστηματική προπαγάνδα για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό πλεονέκτημά του».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία

ότι οι υπουργοί, όλων των κυβερνήσεων, χρειάζονται συνεργάτες ικανούς και έμπιστους. Το πρώτο ερώτημα είναι «γιατί αυτοί πρέπει να είναι συγγενείς τους»; Η απάντηση των υπουργών (σε όλες τις κυβερνήσεις, επαναλαμβάνω) είναι κοινή: «πρόκειται για άξια και αφοσιωμένα πρόσωπα, που μοιράζονται τους ίδιους στόχους με εμάς».

Το δεύτερο ερώτημα είναι: «καλά, δεν υπάρχουν άλλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά; Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι δίνετε την εντύπωση πως το κάνετε για να αυξήσετε το ευρύτερο οικογενειακό σας εισόδημα»; Η απάντηση και εδώ είναι κοινή: «βγάζετε από τη μύγα ξύγκι για να θίξετε το ήθος του υπουργού και της κυβέρνησης».

Υπάρχει και ένα τρίτο ερώτημα που αφορά ειδικά την κυβέρνηση Σύριζα. «Πώς γίνεται, σε αρκετές περιπτώσεις, ο ένας υπουργός να προσλαμβάνει ως μετακλητούς υπαλλήλους συγγενείς άλλων υπουργών και ανώτατων στελεχών του κόμματος; Εσείς δεν θα κάνατε τη διαφορά με τους προηγούμενους»;

Στο τελευταίο ερώτημα ακούσαμε τον υπουργό Περιβάλλοντος να απαντά ότι γίνεται προσπάθεια να θιγεί το ηθικό πλεονέκτημα του Σύριζα. Έχει δίκιο. Μόνο που την προσπάθεια αυτή την κάνουν, με συστηματικό τρόπο, τα ίδια τα στελέχη του Σύριζα με τις επιλογές τους. Αυτά είναι που περνούν το μήνυμα σε εκατομμύρια ανέργους ότι «προσλαμβάνουμε τους συγγενείς μας». Αν ήταν ψέματα, ό,τι και αν έγραφαν τα ΜΜΕ θα έπεφταν στο κενό. Δεν είναι, όμως.

Ελάχιστους θα πείσει, λοιπόν, ο κ. Σκουρλέτης ότι είναι δίκαιο και ηθικό να προσλαμβάνονται η μητέρα, ο αδελφός και η φίλη του γραμματέα του Σύριζα. Και αποτελεί κακώς εννοούμενο κομματικό πατριωτισμό η πρωτοβουλία του, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος δεν υπερασπίζεται δικές του πρακτικές. Κανείς δεν τον έχει κατηγορήσει ότι έχει «βολέψει» δικούς του συγγενείς…

Keywords
Τυχαία Θέματα