Ο Γιώργος περιμένει να φύγει ο Βενιζέλος για να επιστρέψει

22:06 16/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη που τον ακολούθησαν στο αποτυχημένο πείραμά του με το ΚΙΔΗΣΟ, περιμένουν την ημέρα που θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να αναλάβουν πρωτοβουλίες επανένωσης του χώρου. Πρακτικά για να ξαναγίνει αρχηγός -αργά ή γρήγορα- ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο

ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε δημοσίως «απαραίτητη» την επανένωση των κομματιών του σοσιαλιστικού χώρου, σπεύδοντας να προσθέσει ότι δεν είναι θέμα προσώπων -για να τηρήσει τα προσχήματα, προφανώς.

Αλλά και στον χώρο του σημερινού ΠΑΣΟΚ υπάρχουν στελέχη -και κάποιοι εκ των διεκδικητών της ηγεσίας, μάλιστα, όπως η Φώφη Γεννηματά- που καλοβλέπουν την ενοποίηση του χώρου και περιμένουν την ημέρα που θα αφήσει την προεδρία του κόμματος ο κ. Βενιζέλος. Μεταξύ αυτών δεν είναι λίγοι και όσοι θα αποδέχονταν ξανά ως αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι μέχρι στιγμής ο μόνος που εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του. Ήδη σήμερα τον επέκρινε, γράφοντας στο twitter: «Προς Γ. Παπανδρέου: Δηλαδή το πρόβλημα ήταν ο Βενιζέλος; Προσωπικό ήταν το θέμα; Χάθηκε η τρίτη θέση για να εξοντωθεί ο Βενιζέλος»;

Η κατηγορία του είναι ξεκάθαρη: Διέσπασες το ΠΑΣΟΚ, ιδρύοντας νέο κόμμα, μόνο και μόνο για να χάσει το ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση στις εκλογές και να φύγει ο Βενιζέλος;

Keywords
Τυχαία Θέματα