Ο Ερντογάν κατά του CEO γερμανικού κολοσσού των ΜΜΕ γιατί «γέλασε δυνατά» σε βάρος του

17:10 10/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δίωξη του Γιαν Μπέμερμαν τώρα σχεδιάζει να κινηθεί νομικά και κατά του CEO του γερμανικού κολοσσού των ΜΜΕ Axel Springer, κ.Mathias Doepfner, επειδή «γέλασε δυνατά» σε βάρος του, με το καυστικό ποίημα του Μπέμερμαν, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.

Με την έκδοση προσωρινής διαταγής, ο Ταγίπ Ερντογάν ζητά να κατατεθεί αγωγή εναντίον του Doepfner, όπως ανέφερε ο Ralf Hoecker,δικηγόρος του Τούρκου Προέδρου.
Σε ανοικτή επιστολή του Mathias Doepfner που δημοσιεύθηκε από την Die Welt, τον Απρίλιο, έγραφει ότι «ολόψυχα» ενέκρινε το ποίημα για το οποίο ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν αντιμετωπίζει τις κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας των μίντια είπε πως γράφοντας την ανοικτή επιστολή ο κ. Doepfner ήθελε να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου. Πρόσθεσε επίσης πως «δεν έχουμε ακόμη καμία πληροφορία γι’ αυτό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο κ.Doepfner ήθελε να υπερασπιστεί την ελευθερία της τέχνης και της σάτιρας και γι’αυτό και ήταν ανοικτή επιστολή»

Η νομική εταιρεία του Hoecker ανακοίνωσε πως κέρδισαν τα μέτρα κατά ενός ακόμα Γερμανού σκηνοθέτη και παραγωγού του Uwe Boll, ο οποίος επίσης σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε το σατιρικό καυστικό ποίημα του Μπέμερμαν, ωστόσο στην ανακοίνωση δεν έγινε καμία αναφορά στον όμιλο Axel Springer ή στον Mathias Doepfner ειδικά. «Είναι σαν ομαδικός βιασμός. Όταν ξεκινά ο ένας εμφανίζονται και άλλοι της συμμορίας και παίρνουν μέρος» δήλωσε ο δικηγόρος του κ.Ερντογάν και πρόσθεσε: » Ο κ.Ερντογάν είναι άνθρωπος και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη».

Πάντως ο κ. Hoecker παραδέχθηκε ότι δεν είναι πιθανό το δικαστήριο στην Κολωνία να δεχθεί την μήνυση, ωστόσο δήλωσε πως «οι μιμητές του Μπέμερμαν δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όταν προσβάλουν τον κ.Ερντογάν στο διαδίκτυο».

Keywords
Τυχαία Θέματα