Ο Ερντογάν επιβάλλει λογοκρισία σ’ ολόκληρη την Ευρώπη – Τουρκική πρόκληση και στην Ελβετία

00:03 26/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι απαιτήσεις της Άγκυρας να απομακρύνεται και να ποινικοποιείται ό,τι θεωρείται επικριτικό για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία, ο τουρκικός «κατασταλτικός» μηχανισμός επεμβαίνει τώρα και στην Ελβετία.

Το νεώτερο περιστατικό καταγράφεται στη Γενεύη. Η Τουρκία απαιτεί από τη διοίκηση της πόλης να απομακρύνει φωτογραφία του Ελβετού φωτογράφου Ντεμίρ Σομνέζ, που αποτελει μέρος μαις έκθεσης φωτογραφίας με συνολικά 58 εκθέματα.

Ηφωτογραφία έχει τραβηχτεί το 2014 και

απεικονίζει μία διαδήλωση στην οποία υπάρχει ένα πλακάτ με το σκίτσο ενός έφηβου. Οι διαδηλωτές κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τον Ταγίπ Ερντογάν. Στα γαλλικά αναφέρει το πλακάτ: «Ονομάζομαι Berkin Elvan, η αστυνομία με σκότωσε μετά από εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού».

Η έκθεση θα προβάλεται μέχρι και την Κυριακή και το δημαρχείο της Γενεύης ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με το αίτημα του τουρκικού προξενείο την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός σκοτώθηκε όταν δέχθηκε δακρυγόνο στο κεφάλι το καλοκαίρι του 2013 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη. Όπως δήλωσαν οι γονείς του ο 15χρονος δεν είχε καμμία σχέση με τη διαδήλωση αλλά είχε βγει έξω για να αγοράσει ψωμί για την οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα