Ο Έλληνας αστυνομικός και ο Αμερικανός μπάτσος

23:44 23/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Άνθρωπος ονομάζεται Ανδρέας Κάππος και είναι αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ. Τι κι είναι βλοσυρός και με «άγριο» βλέμμα, ζωσμένος με όπλα, γκλομπ και χειροπέδες. Αυτά – αχρείαστα να ΄ναι – είναι τα «εργαλεία» της δουλειάς του. Φαντάζομαι πως ο αληθινός Ανδρέας Κάππος έχει μιά χρυσή καρδιά και μιά καλή ψυχή.

Φυσικά δεν τον γνωρίζω, αλλά είναι δυνατόν να μη γράψω δυό λόγια κι ένα μπράβο γι αυτό που έκανε. Περιπολώντας με τη μηχανή του στην

Εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου αντίκρισε ένα φοβισμένο αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο κάθε λεπτό που ζούσε ήταν θαύμα γιατί περνούσαν δίπλα του τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Ο αστυνομικός χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε «ασπίδα» τη μηχανή του, το πήρε στην αγκαλιά του και όχι μόνο το έσωσε, αλλά και το υιοθέτησε.

Και τώρα το Κτήνος. Μόλις προχθές ένας συνάδελφος του Ανδρέα Κάππου, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών πυροβόλησε και δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα σκυλάκι που έτρεξε πάνω του να…παίξει. Το αδίστακτο καθίκι, τράβηξε κουμπούρι και σκότωσε το άτυχο ζώο, σκορπίζοντας θλίψη και πόνο στην οικογένεια που το φρόντιζε. Στην οικογενειά του. Αμετανόητος και παρ ότι το σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου, ο Aμερικανός εκτελεστής ισχυρίστηκε στον προισταμενό του, που τον κάλυψε, ότι το σκυλάκι του επιτέθηκε.

Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Με δύο όψεις. Αν είσαι τυχερός γνωρίζεις Ανθρώπους. Αν είσαι άτυχος Κτήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα