Ο Χρυσοχοΐδης έδιωξε με το καλημέρα τον αρχηγό της αστυνομίας

19:13 10/7/2019 - Πηγή: Aixmi

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, ζητώντας και παίρνοντας την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλου, για τον οποίο πιστεύει ότι είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο νωρίτερα είχε συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των διευθυντών υπηρεσιών Αττικής, των διοικητών ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής, καθώς του διευθυντή της ΕΥΠ

Γιάννη Ρουμπάτη, τον οποίο και αγκάλιασε. Στη σύσκεψη δεν είχε καλέσει ούτε τον κ. Ανδρικόπουλο, ούτε τον υπαρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη. Υπενθυμίζεται ότι είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να παρίσταται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται την ΕΛΑΣ ως «λάφυρο».

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς», δήλωσε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

The post Ο Χρυσοχοΐδης έδιωξε με το καλημέρα τον αρχηγό της αστυνομίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα