ΝΥ Times: Στο Αφγανιστάν οι Αμερικανοί στρατιώτες αγνοούν με εντολή τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

14:14 25/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Άμεση ήταν η διάψευση του ΝΑΤΟ στο δημοσίευμα των New York Times που μετέδιδε μαρτυρίες αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν και το πώς τους ζητήθηκε να αγνοήσουν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα οποία ήταν μάρτυρες.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ υποστήριξε πως το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο και ψευδές και πως ποτέ δεν δόθηκε εντολή για κάτι τέτοιο σε αμερικανούς στρατιώτες.

Το πολύκροτο δημοσίευμα ξεκινούσε με τη μαρτυρία ενός πατέρα κάποιου πεζοναύτη που πλέον είναι νεκρός. Συγκεκριμένα, ο Gregory Buckley αναφέρει πως είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από το γιο του ο οποίος του είχε εκμυστηρευτεί πως κάθε βράδυ άκουγε από το θάλαμό του τους Αφγανούς αξιωματούχους της Αστυνομίας να κακοποιούν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά. Ο ίδιος ήθελε να εξομολογηθεί στον πατέρα του πως αν και ήθελε να κάνει κάτι για αυτό που συνέβαινε, όταν το ανέφερε η απάντηση που πήρε ήταν να το αγνοήσει και να μην ασχοληθεί » Είναι στην κουλτούρα τους» του είπε αμερικανός αξιωματούχος σύμφωνα με τη μαρτυρία.

Το δημοσίευμα αναφέρει στη συνέχεια και άλλα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε από αμερικανούς πεζοναύτες και στρατιωτικούς να μην παρεμβαίνουν σε τέτοια συμβάντα για να μην διαταραχθεί η πολύτιμη συμμαχία με τους Αφγανούς αξιωματούχους που συνεργάζονται με το στρατό των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν. Στο άρθρο υπάρχουν μάλιστα και αναφορές για αμερικανούς που είχαν άδοξο τέλος και μετατέθηκαν όταν παρενέβησαν σε κάποια περιστατικά κακοποίησης.

Μια άλλη μαρτυρία ενός στρατιώτης αναφέρει πως οι Αφγανοί αξιωματούχοι είχαν αγόρια για σεξουαλικούς σκλάβους και πως η πρακτική αυτή ήταν κάτι σύνηθες που δεν αποσιωπείται και γίνεται φανερά. O Dan Quinn ήταν ένα από αυτούς που δεν άντεξε να μην παρέμβει όταν αντίκρισε ένα αγόρι αλυσοδεμένο σε κρεβάτι Αφγανού αξιωματούχου στο στρατόπεδό τους. Ο Quinn επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον Αφγανό και τελικά κατέληξε να χάσει τη θέση του, αναφέρουν οι New York Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα