Ντράγκι: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αυξήσουμε τον πληθωρισμό

10:56 20/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο, η Τράπεζα θα αξιολογήσει ενδελεχώς το πόσο ισχυροί και επίμονοι είναι οι παράγοντες που επιβραδύνουν την επιστροφή του πληθωρισμού προς το 2%, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Euro Finance

Week που πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη.

«Αν συμπεράνουμε πως η ισορροπία των ρίσκων στον μεσοπρόθεσμο στόχο μας για την σταθερότητα των τιμών τείνει προς τα κάτω, τότε θα ενεργήσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε, στο πλαίσιο της εντολής μας.

Αν αποφασίσουμε πως η τρέχουσα τροχιά της πολιτικής μας δεν επαρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αυξήσουμε τον πληθωρισμό όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε ο κ. Ντράγκι.

Τόνισε πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει «χαλαρή» για όσο χρειαστεί, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη προσαρμογή στον δρόμο του πληθωρισμού, σημειώνοντας πως τα πτωτικά ρίσκα στο βασικό σενάριο της ΕΚΤ για την οικονομία της ευρωζώνης έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω της επιδείνωσης του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα