Ντομπρόβσκις: Ελπίζουμε σε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup

14:27 23/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Συμφωνία στο επόμενο Eurogroup του Μαρτίου σχετικά με το ελληνικό ζήτημα «βλέπει» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, με δηλώσεις του στο CNBC.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια τελική δέσμευση και ώθηση από τους θεσμούς, καθώς και από το ΔΝΤ και την ίδια την Ελλάδα, ώστε να λυθούν τα θέματα. Έχω βάσιμη ελπίδα ότι αυτό θα γίνει ως το επόμενο Eurogroup.

Όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό υπάρχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι δημιουργική εμπλοκή και μια τελευταία ώθηση από όλες τις πλευρές«, σημείωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

«Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, βρίσκεται εντός τροχιάς σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι εντός τροχιάς για να πετύχει και τον φετινό στόχο, ενώ δουλεύουμε για να οριστικοποιήσουμε τον στόχο της επόμενης χρονιάς με πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%» είπε ο κ. Ντομπρόβσκις ενώ σχετικά με επιστροφή της Ελλάδας στο καλοκαίρι του 2015 σημείωσε ότι είναι «πολύ αντιπαραγωγικό να αφήσουμε τη χώρα να επιστρέψει στην αβεβαιότητα και την αστάθεια«.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα