Ντεϊσελμπλούμ: «Eως τις 16 Φεβρουαρίου ζητήστε παράταση Μνημονίου, αλλιώς…»

09:36 7/2/2015 - Πηγή: Aixmi

«Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει υποβάλει αίτημα για παράταση του προγράμματος, έτσι ώστε η Ευρωζώνη να συνεχίσει να τη στηρίζει οικονομικά», δήλωσε χθες βράδυ Παρασκευής, στο Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Αιτιολογώντας το γιατί η 16η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα για να αιτηθεί παράταση,

υποστήριξε ότι είναι στενά τα χρονικά περιθώρια για να εξασφαλίσουν ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης τη σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλίων τους.

«Όταν ορίσαμε την ημερομηνία της 16ης Φεβρουαρίου για το Eurogroup το λάβαμε υπόψη αυτό. Ο χρόνος θα είναι βραχύς εάν έως τότε δεν έχουν ζητήσει παράταση» είπε ο Ντεϊσελμπλούμ.

«Αλλά φυσικά αυτό θα απαιτούσε το να υπάρξει συμφωνία για τους όρους που συνοδεύουν το όποιο πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που απλά είναι κανόνας μας», ανέφερε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Εάν επιδείξουν σύνεση στον προϋπολογισμό τους, εάν προωθήσουν τα σωστά μέτρα, είμαι βέβαιος ότι οι αγορές, οι νομισματικές αρχές και οι πολιτικοί θα τους δείξουν μεγάλη εμπιστοσύνη».

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι αν και οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου είχαν επιζήμιες συνέπειες στην Ελλάδα από κοινωνική άποψη, από οικονομική άποψη έφεραν καρπούς, επικαλούμενος το ότι η χώρα επανήλθε σε οικονομική ανάπτυξη και σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα