Ντάισελμπλουμ: Ψάχνουμε λεφτά για την Ελλάδα, είναι δύσκολο

14:24 14/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση του τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Όπως δήλωσε o κ. Ντάισελμπλουμ, οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης «εξετάζουν όλα τα εργαλεία και τα ταμεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «για όλα υπάρχουν μειονεκτήματα, εμπόδια και νομικές ενστάσεις».

Από την πλευρά του,

ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε πως η ομάδα εργασίας διευρευνά αυτήν την ώρα τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν υπήρχε συμφωνία ήδη από το Φεβρουάριο.

Χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την απόφαση για δημοψήφισμα επειδή, όπως υποστήριξε, αυτή ήταν που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ ανέφερε πως εξετάζονται έως έξι λύσεις για τη χρηματοδότηση – γέφυρα, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση σε πολλά κράτη μέλη να δοθούν νέα χρήματα χωρίς μάλιστα αιρεσιμότητα. Ανέφερε, επίσης, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών δανείων ή της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των πληρωμών προς την ΕΚΤ.

Τέλος, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν ξεκαθάρισε για το ίδιο θέμα πως η Βρετανία δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης και αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα