Ντάισελμπλουμ: Ευκολότερα όλα με Τσίπρα και Τσακαλώτο

11:03 12/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup προχώρησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος μιλώντας στους Financial Times αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό στο θέμα της Ελλάδας και όλη την περιπέτεια.

Τόνισε ότι με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα όλα έγιναν ευκολότερα, ενώ

επεσήμανε ότι αυτοί οι δύο έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ που σήμερα παραδίδει την ηγεσία του Eurogroup στον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο, σημειώνει πως παρά την πεποίθηση ότι η Γερμανία ήθελε το Grexit το 2015, ήταν κυρίως χώρες της κεντρικής όσο και της νοτιοανατολικής Ευρώπης που το στήριζαν.

«Πίσω από τη στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν ‘ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B’» σημειώνει ενώ ο ίδιος όπως επισημαίνει δεν θέλησε ποτέ το Grexit, το οποίο χαρακτήρισε «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος».

Είπε ότι μερικά από τα μέτρα που έπρεπε να λάβει η Ελλάδα για να αποκαταστήσει τα διαλυμένα δημοσιονομικά της ήταν ακραία αλλά ότι οι συζητήσεις πλέον έχουν μετατοπιστεί από τη λιτότητα στη μεταρρύθμιση.

The post Ντάισελμπλουμ: Ευκολότερα όλα με Τσίπρα και Τσακαλώτο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα