Νόμιμος ο διαγωνισμός της Digea – Στο «συρτάρι» οι καταγγελίες Σπίρτζη

20:34 23/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο αρχείο φαίνεται πως μπαίνει έπειτα από απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά κατά της Digea που είχε υποβάλει ο τότε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, την 1η Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα.

Ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων με αναφορά που είχε υποβάλει καταλόγιζε στα μέλη της Εθνικής Επιτροπή

Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα σωρεία παρατυπιών και παράνομων ενεργειών στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Επιπλέον, έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενη εταιρεία την Digea, υπό άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική της μεταχείριση.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Σπίρτζη παραβιάστηκε η εθνική αλλά και κοινοτική νομοθεσία καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο δικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Την έρευνα διηνήργησαν η εισαγγελέας Χριστιάνα Φραγκιά μαζί με τους συναδέλφους της Ελένη Τουλουπάκη και Γ. Καλούδη. Η εισαγγελέας επικαλούμενη την πιο πρόσφατη διάταξη του ν. 4070/2012 ότι αρκεί ο ανάδοχος να έχει «διαφορετική νομική προσωπικότητα» έκρινε ότι δεν συντρέχει τυπικά κώλυμα στην DIGEA να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.

Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών που θα αποφασίσει την επικύρωση ή μη της αρχειοθέτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα