Νιγηρία: Βομβίστρια αυτοκτονίας με το μωρό στην πλάτη έσπειρε τον τρόμο

16:49 24/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σοκάρουν οι νέες μέθοδοι δράσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων μια γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας είχε ένα μωρό στην πλάτη της όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε επίθεση που πραγματοποίησε στις 13 Ιανουαρίου στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν.

Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να εξαγάγει κανείς συμπέρασμα για το αν πρόκειται για μια νέα τακτική από

την πλευρά της Μπόκο Χαράμ, ώστε να μπορούν οι βομβιστές αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί να διεισδύουν σε μέρη που συχνάζουν άμαχοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους.

«Σύμφωνα με την έκθεση που λάβαμε μετά την επίθεση στη Μανταγκάλι (στις 13 Ιανουαρίου), μία από τις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας είχε ένα μωρό στην πλάτη της», δήλωσε ο Σάαντ Μπέλο, ο συντονιστής της Υπηρεσίας στην Πολιτεία Ανταμάουα.

«Πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση και θα ήταν πρώιμο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για να πούμε ότι η χρήση μωρών στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελεί τακτική», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα