Νέος θάνατος Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ – Θύελλα αντιδράσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

13:24 28/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένας ακόμη Αφροαμερικανός, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Σαν Ντιέγο της Καλιφόρνια.

Αστυνομικοί ανέφεραν αρχικά ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα όταν προέταξε εναντίον τους απειλητικά τα χέρια του κρατώντας αντικείμενο που το πέρασαν για όπλο. Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας αρνήθηκε να κατονομάσει το αντικείμενο που κρατούσε ο ύποπτος.

Αστυνομικοί κατέφθασαν στο σημείο όταν δέχθηκαν τρεις κλήσεις όπου εκφράζονταν διαμαρτυρίες για έναν άνδρα που φερόταν αλλοπρόσαλλα κι εριστικά σε περιοχή κοντά σε στριπ κλαμπ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο άνδρας

περπατούσε ανάμεσα σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο άνδρας αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις εντολές τους και νομίζοντας ότι κρατούσε όπλο και θα τους πυροβολούσε, τον πυροβόλησαν εκείνοι.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο αλλά τελικά ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τονίζει ότι ο άνδρας δεν σήκωσε τα χέρια του ψηλά στον αέρα όπως τον διέταξαν οι αστυνομικοί. Πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άνδρας διαμαρτυρόμενο για τη νέα δολοφονία Αφρομαερικανού.

Συγγενείς και φίλοι του θύματος που ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, αναφέρουν ότι άνδρας έπασχε από νοητική καθυστέρηση και δεν απείλησε με κανέναν τρόπο τους αξιωματικούς.

Το νέο αυτό περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει νέα οργή και διαδηλώσεις για την υπεράσπιση της ζωής των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα