Νέοι Πρόσκοποι δέχθηκαν τα μαντήλια απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

19:35 27/1/2016 - Πηγή: Aixmi

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε σε ακρόαση τους εκπροσώπους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και συγκεκριμένα τους Χρήστο Λυγερό, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωάννη Κασμίρογλου, γενικό γραμματέα, και Θοδωρή Κεφαλά, γενικό έφορο.

Στη συνάντηση τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΠ ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το εξωσχολικό παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν οι Πρόσκοποι, στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες

στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι παρακολουθεί πάντα με ενδιαφέρον το έργο των Προσκόπων και έχοντας υπάρξει πρόσκοπος και ο ίδιος στο παρελθόν, δέχτηκε με χαρά την πρόταση του ΣΕΠ να παραστεί και να επιδώσει τα μαντήλια στους νέους Προσκόπους Έθνους, στην καθιερωμένη γι’ αυτό το σκοπό τελετή, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή κάθε εφήβου προσκόπου.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ότι υποστηρίζει με θέρμη το έργο του εθελοντισμού που υπηρετεί με συνέπεια 105 χρόνια η Προσκοπική Κίνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε, η πατρίδα μας στάθηκε όρθια γιατί λειτουργούν τρεις θεσμοί: η Εκκλησία, η Οικογένεια και ο Εθελοντισμός». Τέλος, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΣΕΠ ότι προτίθεται να θέσει υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημαντικές εκδηλώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα