Νέο μήνυμα Παππά για τις άδειες: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση του ΕΣΡ

19:25 26/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την καθυστέρηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως «κάθε μέρα που περνάει το Δημόσιο χάνει χρήματα», κάτι που όπως είπε «δεν γίνεται να συνεχιστεί».

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς υπάρχει τόσο η τεχνογνωσία, όσο και το νομοθετικό πλαίσιο.
«Το Σύνταγμα ορίζει ότι το ΕΣΡ

όφειλε να προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης χθες», τόνισε.
«Ο νόμος και το Σύνταγμα ορίζει ότι το ΕΣΡ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό.Όχι αύριο,χθές. Ουδείς από εμάς μπορεί να ξεφύγει από αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως «Αν ορισμένοι θεωρούν ότι θα κατακλέψουν την ΕΡΤ και τον πολυπλέκτη ώστε να αυξηθούν οι άδειες για τους ιδιωτικούς σταθμούς να το ξεχάσουν» και τόνισε πως «Κανένας από αυτή την κυβέρνηση δεν θα υπέγραφε το αίσχος των «βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας» των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών».

Καταλήγοντας δε διευκρίνισε πως θα προβλεφθούν κυρώσεις σε φορείς που δεν τηρούν το 70% -30% στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης,με το 30% να δίνεται στα Περιφερειακά Μέσα…

Keywords
Τυχαία Θέματα