Νέο μακελειό σχεδίαζαν οι δράστες της 13ης Νοεμβρίου

23:37 24/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Νέο μακελειό αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, σκόπευε να διαπράξει νέα επίθεση αυτοκτονίας σε συνοικία δυτικά της πρωτεύουσας, αποκάλυψε την Τρίτη η γαλλική Δικαιοσύνη.
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο βελγομαροκινός τζιχαντιστής, 28 28 ετών, σκοτώθηκε το πρωί της 18ης Νοεμβρίου στην έφοδο που πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομία στο διαμέρισμα που κρυβόταν

στο Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού.

Στην ίδια επιχείρηση σκοτώθηκε μια ξαδέλφη του και άλλος ένας άνδρας που φέρεται να πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.
Κατά τον γάλλο εισαγγελέα η επίθεση αυτοκτονίας ήταν σχεδιασμένη την Τετάρτη 18η ή την Πέμπτη 19η Νοεμβρίου στη Λα Ντεφάνς. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο έλεγχος των τηλεφωνικών συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα των επιθέσεων αποκάλυψε ότι ο Αμπαούντ βρισκόταν σε επαφή με ένα από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Σταντ ντε Φρανς, τον Μπιλάλ Χαντφί, Γάλλο υπήκοο που διέμενε στο Βέλγιο.
Βάση των τηλεφωνικών αρχείων ο τζιχαντιστής φαίνεται πως «επέστρεψε στους τόπους των εγκλημάτων μετά τις επιθέσεις» ενώ μάλιστα βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας στο Μπατακλάν, όπου σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα