Νέο χτύπημα Σόιμπλε: Σχέδιο για αντιμετώπιση χρεοκοπίας της Ελλάδας

13:43 13/6/2015 - Πηγή: Aixmi

O Βόλφγκαγκ Σόιμπλε θέλει να εκδιώξει την Ελλάδα από το ευρώ, εδώ και χρόνια, και δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να το κρύψει. Το είχε πρωτοπεί ανοιχτά στον Ευάγγελο Βενιζέλο (στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας) και κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του…

Το καλοκαίρι

του 2012, και ενώ ήταν ήδη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, το είπε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιντνερ, ο οποίος «τρελάθηκε» και ειδοποίησε αμέσως τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επικοινώνησε με την Άνγκελα Μέρκελ και συμφώνησαν να μπει φρένο στον υπουργό Οικονομικών της.

Γνωρίζοντας ότι έχει απέναντί του Μέρκελ και Ομπάμα, προσπαθεί έκτοτε να σπρώξει την Ελλάδα σε δημοψήφισμα, μήπως και αποφασίσουν οι ίδιοι οι πονεμένοι Έλληνες να πουν «όχι» στα σκληρά μέτρα και, συνεπώς, να βγουν από το ευρώ.

Τώρα απειλεί ότι θα παραιτηθεί, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστια κρίση στο κόμμα της καγκελαρίου, η οποία επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Πιέζει, λοιπόν, ασφυκτικά να μη γίνει καμιά υποχώρηση απέναντι στη χώρα μας.

Και έφτασε στο καταληκτικό σενάριο: σχεδιάζει τρόπους αντιμετώπισης χρεοκοπημένων χωρών, μέσα στην Ευρωζώνη.

Την αποκάλυψη κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας λόγο για προετοιμασία «πτωχευτικού κώδικα» για τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που χρεοκοπούν.

Στόχος είναι η δημιουργία μηχανισμού, ο οποίος στην περίπτωση χρεοκοπίας θα εξασφαλίζει μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε να μην διαταράσσεται η ακεραιότητα της νομισματικής ένωσης όταν ένας κράτος προχωρά σε στάση πληρωμών.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα