Νέες συλλήψεις γα το μακελειό στο «Ατατούρκ» – Συναγερμός στην Ευρώπη

12:34 1/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε 11 νέες συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές σε σχέση με το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου Haberturk.

Οι συλλήψεις αυτές 11 ξένων έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Μπασάκσεχιρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Με αυτές, ανέρχεται σε 24 ο συνολικός

αριθμός των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της πόλης, σύμφωνα με το Haberturk.

Την είδηση αυτή δεν την επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι βομβιστές προέρχονταν «από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν». Οι Αρχές έδωσαν στη δημοιότητα την εικόνα ενός από τους καμικάζι.

Στο μεταξύ αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων του αεροδρομίου Ατατούρκ στα 44 άτομα, καθώς ένας από τους 260 τραυματίες πέθανε στο νοσοκομείο.

Από τους 44 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την επίθεση, «οι 19 είναι ξένοι υπήκοοι», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάκ Αλά κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4 αλλοδαποί, έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών. Η Αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις αυτές κατά τη διάρκεια εφόδων που πραγματοποίησε σε 16 τοποθεσίες στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Οι τέσσερις συλληφθέντες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από μια εμπόλεμη περιοχή στη Συρία που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Επιπλέον, στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός καθώς υπάρχουν απειλές για επικείμενες επιθέσεις σε Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο και Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα