Νέες περιπέτειες με τα «προληπτικά» – Δε θα γίνει το Eurogroup της Μ. Πέμπτης

23:02 26/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Δεν θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Μισέλ Ρέινς, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

No additional #eurogroup on #Greece this Thursday, more time needed. Meeting on first review, contingency package and debt

at later stage

— Michel Reijns (@MichelReijns) April 26, 2016

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιόλογηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει «σε επόμενο στάδιο».

Χωρίς #Eurogroup για Ελλάδα την Πέμπτη.Χρειάζεται χρόνος.Συνάντηση για 1η αξιολόγηση, προληπ/κά μέτρα,χρέος αργότερα https://t.co/fnHYuQ9LBp

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) April 26, 2016

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης διεκόπησαν, περίπου μισή ώρα από την έναρξή τους, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο αποφάσισε να αποτανθεί στους πολιτικούς προϊσταμένους του πριν αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τα επιπλέον, προληπτικά μέτρα.

Οι κ.κ. Χουλιαράκης, Καλογήρου και Τζανακόπουλος είχαν σπεύσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού στο Χίλτον προκειμένου να βρεθεί λύση. «Εμείς επαναλάβαμε την πρότασή μας για τον μηχανισμό. Η άλλη πλευρά μας άκουσε και έκανε ερωτήσεις» είπαν εξερχόμενοι στους δημοσιογράφους.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει Eurogroup. Εμείς δώσαμε τις προτάσεις μας για τα 3,6 και το ΔΝΤ ανθίσταται. Θα συσκεφθούν μεταξύ τους και θα μιλήσουν και με τους προϊσταμένους τους. Αύριο πάλι…» δήλωσε εξερχόμενος μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα