Νέες απεργίες στο Μega -Δεν βγαίνει απόψε το κεντρικό δελτίο

18:14 17/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Oι εργαζόμενοι στο Μega αποφάσισαν να αρχίσουν ξανά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς τα όσα τους μετέφερε ο οικονομικός διευθυντής Θανάσης Ανδρεούλης δεν τους ικανοποίησαν. Έτσι, ξεκινούν κυλιόμενες τετράωρες στάσεις εργασίες. Απόψε δεν θα μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αύριο Σάββατο η πρωινή ενημερωτική εκπομπή (Δημήτρης Τάκης –Ιορδάνης Χασαπόπουλος), την Κυριακή το μεσημεριανό δελτίο, τη Δευτέρα πάλι το κεντρικό δελτίο κλπ.

Ο κ. Ανδρεούλης τους περιέγραψε την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως στο τέλος Ιουνίου

η επιχείρηση πρέπει να καταβάλει 500,000 ευρώ σε διακανονισμένους φόρους και 1,5 εκατ ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία. Αν δεν γίνει αυτό, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν θα έχει πλέον φορολογική ενημερότητα. Αν, βέβαια, οι μέτοχοι βάλουν 2 εκατ ευρώ μέσα στις επόμενες 13 μέρες, τότε το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και οι εργαζόμενοι θα πάρουν ένα μισθό.

Στη θετική περίπτωση, η διοίκηση του σταθμού θα απευθυνθεί στις τράπεζες και θα ζητήσει ξεπάγωμα των καταθέσεών του. Οι πιστώτριες τράπεζες ζητούν, βέβαια, να μπουν 3 εκατ ευρώ και υπογεγραμένο συμφωνητικό παλαιών μετόχω (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) και υποψήφιων νέων (Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Δημήτρης Μάρης) ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ύψους 22,5 εκατ ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής μετέδωσε την αίσθηση ότι οι μέτοχοι θα τα βρουν, τελικά, και η επιχείρηση θα επιβιώσει. Όσο για το θέμα της υποβολής φακέλου για τη διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, εκτίμησε πως «θα προλάβουν τις προθεσμίες». Όπως τους εξήγησε «το α και το ω είναι να διαθέτει ο σταθμός φορολογική ενημερότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα