Νέα οδηγία ΗΠΑ για όσους Αμερικανούς ταξιδεύουν στη Σουηδία

17:54 27/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή τον «συναγερμό» που έχει σημάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Σουηδία λόγω πληροφοριών ότι τζιχαντιστές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στη χώρα, η αμερικανική πρεσβεία
καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη, καθώς υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η σουηδική αστυνομία διενεργεί έρευνα για πιθανή απειλή κατά της Στοκχόλμης και καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να ενημερώνονται από το υπουργείο Εξωτερικών

των ΗΠΑ για την απειλή που επικρατεί στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε από το υπουργείο, οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στο άμεσο μέλλον σε ολόκληρη την Ευρώπη, με στόχο αθλητικά γεγονότα, τουριστικά μέρη, εστιατόρια και μεταφορές.

Οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους ή όταν χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ καλό είναι να αποφεύγουν μέρη με πολυκοσμία, όπως επισημαίνει η σύσταση.

«Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και μεγάλων φεστιβάλ ή εκδηλώσεων», προσθέτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σουηδίας επιβεβαίωσαν πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού» σχετικά με πιθανή απειλή, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen οι υπηρεσίες της χώρας έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από Ιρακινούς ομολόγους για «επικείμενη απειλή» στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα