Νέα κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Κοτζιά και Μπακογιάννη

18:14 23/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Αντιπαράθεση είχαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. «Έχετε πρόβλημα προσωπικό μαζί μου», της είπε ο κ. Κοτζιάς, σημειώνοντας ότι την ημέρα που οξύνεται η κρίση στη ΝΔ, η κα Μπακογιάννη επιδιώκει δημοσιότητα μέσω του ονόματός του, ενώ σχολίασε την επίθεση Μπακογιάννη με μία

κινέζικη παροιμία: «Ποιο δύσκολα από το να επιλέγει κανείς φίλους, είναι να επιλέγει εχθρούς. Δεν θα σας επιλέξω για εχθρό κυρία Ντόρα μου».

Στο τέλος, μετά από πολλές διακοπές της κ. Μπακογιάννη, είπε χαμογελώντας ότι μάλλον η βουλευτής της ΝΔ έχει ένα απωθημένο έρωτα απέναντί του.

«Έχετε καταπιεσμένο έρωτα για μένα, αλλά δεν θα ανταποκριθώ».

Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει τους πανεπιστημιακούς τίτλους που περιλαμβάνει στο βιογραφικό του σε Χάρβαρντ, Οξφόρδη και Μαρβούργο.
Η Ν. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι τα τρία πανεπιστήμια με επιστολές τους αρνούνται πως υπήρξε καθηγητής τους. «Δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις», είπε ο κ. Κοτζιάς και την κατηγόρησε για επανάληψη των συκοφαντιών.

Αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών επανήλθε στο θέμα επισημαίνοντας στη βουλευτή της Ν.Δ. πως «ο κύριος που τα λέει αυτά (σ.σ. Μανώλης Βασιλάκης) λέγεται ότι είναι της οικογένειάς σας. Όμως εγώ αυτές τις συκοφαντίες τις απορρίπτω».

«Αυτές τις αθλιότητες για εμένα και την προσωπική μου ζωή, απ’ ότι φαίνεται τις κάνετε μαζί», είπε ο κ. Κοτζιάς, ενώ η κα Μπακογιάννη επέμεινε να ρωτά «είναι καθηγητής στην Οξφόρδη; Είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ; Ναι ή όχι;».

«Να διατυπώστε ερώτηση στο πανεπιστήμιό μου», απάντησε ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι «αυτή την στιγμή είμαι καθηγητής εν αναστολή στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Στα ξένα πανεπιστήμια έχω διδάξει. Η Ντόρα Μπακογιάννη με έχει αναλάβει εργολαβικά και ο Μ. Βασιλάκης είναι άνθρωπός της», υποστήριξε.

Οι απαντήσεις του Νίκου Κοτζιά αλλά και η επιλογή του να απευθύνεται στην βουλευτή της ΝΔ με το μικρό της όνομα, λέγοντας «κυρία Ντόρα» έφερε σε δύσκολη θέση ακόμα και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κώστα Δουζίνα να κάνει παρατήρηση στον υπουργό Εξωτερικών λέγοντας του πως «αφήστε και εσείς την κυρία Μπακογιάννη. Μάλλον, έχετε και εσείς απωθημένο έρωτα»…

Keywords
Τυχαία Θέματα