Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον Τσοχατζόπουλο

18:43 29/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Oι συνήγοροι του πρώην υπουργού αναφέρθηκαν στο πρόσφατο χειρουργείο του και έκαναν λόγο για «κατ’ επείγουσα διαδικασία».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο διευθυντής της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος

πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

Ο καρδιοχειρουργός του ανέφερε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής».

Όπως επισήμανε, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει πλέον να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία.

«Η φυλακή λόγω μικροβίων είναι κίνδυνος θάνατος γι’ αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε κελί» κατέθεσε ο κ. Οικονομόπουλος και πρόσθεσε: «Χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει, να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο».

Η εισαγγελική εισήγηση επί του ζητήματοςθα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα