Ναυάγιο στα τουρκικά παράλια – Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους 5 παιδιά

12:11 30/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Ναυάγιο με δέκα νεκρούς μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά σημειώθηκε ανοιχτά των τουρκικών ακτών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε έπειτα από ανατροπή του πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες με κατεύθυνση την Ελλάδα.

Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και κατά τα φαινόμενα προσπαθούσαν να φθάσουν στη Λέσβο.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan,

η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 μετανάστες.

Ανάμεσα στους μετανάστες σήμερα βρίσκονταν Σύροι και Αφγανοί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος μετέδωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω και την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τους περιορισμούς που επέβαλαν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επανέφεραν τους ελέγχους στα σύνορά τους, οι αφίξεις συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Συνολικά οι αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου ανήλθαν σε 46.240 από τις αρχές Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους 44.040 μετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα και 2.200 από την Ιταλία.

Η συντριπτική πλειοψηφία, ένα ποσοστό 84%, είναι πρόσφυγες, πολίτες χωρών που βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις. Διακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Keywords
Τυχαία Θέματα