«Μύλος» η Ζωή με τον Φίλη στη Διάσκεψη των Προέδρων

23:34 12/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό» και άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειαζόταν να ανοίξει η Βουλή πριν από τις 16 Αυγούστου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο σχόλιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου για απροκάλυπτη επίθεση της προέδρου εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μιλώντας για έλλειψη εμπιστοσύνης και και αδυναμία συνεννόησης.

«Αν τα πιστεύει αυτά η πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο» είπε ο κ. Φίλης και κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει.

Επίσης, την κατηγόρησε για παρελκυστική πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας και πως το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο πρωθυπουργός δεν τηρήθηκε με δική της ευθύνη.

Είπε χαρακτηριστικά: «η κωλυσιεργία οφείλεται στην κα Πρόεδρο γιατί δεν αξιοποιήθηκε μια ολόκληρη ημέρα ώστε να συζητηθεί το νομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση στη Βουλή. Αυτό που συνέβη σήμερα ενισχύει την αντίληψη διεκπεραιωτικού χαρακτήρα λειτουργίας της βουλής. Όχι επιλεκτική ενημέρωση , διαφάνεια θέλουμε στο ίδιο κόμμα ανήκουμε κα Πρόεδρε» είπε ο κ. Φίλης με νόημα στη Ζωή Κωνσταντοπουλου προσθέτοντας επίσης ότι στην Επιτροπή δεν ήταν δημόσιες οι συνεδριάσεις οι προηγούμενες τώρα γιατί;

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κ. Φίλη να μην ερμηνεύει όσα λέει και πρόσθεσε πως δεν αισθάνεται άσχημα που ως πρόεδρος της Βουλής λέει όσα έλεγε και ως βουλευτής, ενώ έκανε λόγο για «όψιμους εκπροσώπους της νεοδιαπλοκής».

Keywords
Τυχαία Θέματα