Μητσοτάκης: Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

13:41 17/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Απαντώντας στις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι ο ίδιος φέρνει νέο μνημόνιο, ο Κυριάκος Mητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου από το Βελλίδειο Κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ επεσήμανε:

«Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή

Τσίπρα-Καμμένου. Δικός μου στόχος είναι να ξεφύγω από τις δεσμεύσεις των υψηλών πλεονασμάτων όχι με περήφανες διαπραγματεύσεις όπως έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά με συνέπεια και αποφασιστικότητα».

Τόνισε πως η ΝΔ δεν είναι ταξικό αλλά μεγάλο λαϊκό κόμμα: «Προτεραιότητα είναι να βρούμε στους ανέργους δουλειές όχι να διαχειριζόμαστε ευρωπαϊκούς φόρους για να δίνουμε επιδόματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που ψήφισε μείωση του αφορολόγητου και περικοπές στις συντάξεις. Ανέχεται τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Η γενιά των 360 ευρώ έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας είναι κοινωνικά ευαίσθητος απαντούν τα δεδομένα. Τη νύφη την πλήρωσαν τα κοινωνικά στρώματα«, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με την επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές τόνισε: «Η αίσθησή μου είναι ότι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας θέλει την επένδυση στις Σκουριές. Τη συμβατότητα μιας επένδυσης με τους περιβαλλοντικούς όρους την κρίνει η Δικαιοσύνη. Γιατί δεν υπέγραψε νωρίτερα τις άδειες ο κ. Σταθάκης, ενώ αυτές βρίσκονταν στο γραφείο του εδώ και μήνες; Εμείς τέτοια πράγματα δεν πρόκειται να κάνουμε. Εάν διαφωνούμε με μία επένδυση, θα το λέμε ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται πάντως να παίξουμε ποτέ με τις δουλειές απλών ανθρώπων, μεροκαματιάρηδων. Στα λόγια η κυβέρνηση δηλώνει υπέρ των επενδύσεων, αλλά στην πράξη βάζει εμπόδια. Δεν πείθομαι από την φιλοεπενδυτική μετάλλαξη του Πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος στη ΔΑΠ, υπογράμμισε: «Πρέπει να αλλάξει ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων. Οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν στην εκλογή πρυτάνεων. Δεν είναι δουλειά τους. Γιατί μέσω της συμμετοχής τους στο παρελθόμ γεννήθηκαν πελατειακές σχέσεις. Αλλάζει και ο ίδιος ο ρόλος της ΔΑΠ. Η ΔΑΠ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε εκλογές που αποξενώνουν τους πολλούς. Να υπάρχει εθνικό συμβούλιο φοιτητών που θα συμμετέχει η ΔΑΠ με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα πανεπιστήμιο«.

Επανέλαβε πως οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος: «Δεν είναι δουλειά μου να αναλώνω τον χρόνο μου κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση. Οι πολίτες γνωρίζουν το αποτύπωμα της πολιτικής Τσίπρα. Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, αλλά θα πείσουμε τους Ελληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εκλογές είναι προϋπόθεση για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν».

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια και την Παιδεία, σημείωσε: «Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος, οτιδήποτε άλλο είναι στρουθοκαμηλισμός. 60.000 Ελληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό, πολλοί αιμοδοτούν την κυπριακή οικονομία, ενώ θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι κέντρο αριστείας. Εμφαση όμως στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν άμεσα. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο και θα είναι από τα πρώτα».

Όσον αφορά στο αν είναι ακροδεξιός, είπε γελώντας: «Σας φαίνομαι για ακροδεξιός; Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κ. Καμμένο που κινείται στα δεξιά της ΝΔ και τους ενώνει η αγάπη για την εξουσία και ο αχαλίνωτος λαϊκισμός. Εχουν την ίδια αγάπη για την καρέκλα. Δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία στη ΝΔ. Είμαι μετριοπαθής, φιλελεύθερος πολιτικός. Να παρουσιάζεται η ΝΔ ως μία ακροδεξιά παράταξη είναι τουλάχιστον αστείο. Ειδικά όταν ακούγεται από αυτούς που συγκυβερνούν με Καμμένο και συνέπραξαν με Χρυσή Αυγή για να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Κοιτάω με την ίδια άνεση και δεξιά και αριστερά«.

Μιλώντας επίσης για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, σημείωσε:» Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλη οικολογική καταστροφή και υπάρχουν ευθύνες. Τα ερωτηματικά δεν έχουν απαντηθεί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να πείσω τους συμπολίτες μας ότι η αντίδραση του υπουργού ήταν ανεπαρκέστατη. Έπρεπε να περάσουν 4 μέρες για να ενημερωθεί ο EMSA, μόνο και μόνο για αυτό έπρεπε να αποπεμφθεί ο υπουργός. Κανείς δεν είπε στους δημάρχους τι να κάνουν. Ο καθένας αυτενεργεί, κανένας συντονισμός δεν υπήρχε. Για να κοιτάξουμε μπροστά, θα πρέπει με ηρεμία και αφού ολοκληρωθεί η προσπάθεια ελέγχου του προβλήματος, να δούμε συνολικά όλα τα σημεία. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα του κόσμου, όλοι οι φορείς θα έκαναν αυτό που γνώριζαν ότι πρέπει να κάνουν. Δεν είμαστε έτοιμοι. Κάποια στιγμή υπάρχει πολιτική ευθύνη και ας την αναλάβει κάποιος. Είναι η εικόνα ενδεικτική του πώς η κυβέρνηση διαχειρίζεται κρίσεις«.

Keywords
Τυχαία Θέματα