Μητσοτάκης στην ΚΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη υποσχόμενος παροχές 12 δισ. € αλλά επέβαλε μέτρα 12,5 δισ. €

13:51 9/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που συνεδριάζει αυτήν την ώρα απηύθυνε ομιλία ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών και τη νίκη Μακρόν ενώ συνέχισε με επίθεση στην κυβέρνηση για το τέταρτο μνημόνιο, το δεύτερο της εποχής ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε

λόγο για αχρείαστα μέτρα ενώ σχολίασε ότι τα αντίμετρα βασίζονται στα «μαθηματικά του ψεύδους» καθώς απαιτείται εξοντωτικό πρωτογενές πλεόνασμα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη υποσχόμενη παροχές 12 δισεκατομμυρίων ευρώ και τελικά επιβάλει μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ που ξεκαθάρισε πως η παράταξή του δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα, ενώ επιπλέον επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Τσίπρα για το 4ο μνημόνιο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιβαρύνει τη χώρα με μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέρα από τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης, χωρίς όμως να έχει τη νομιμοποίηση» είπε και συμπλήρωσε: «Το μνημόνιο δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο παρά μόνο την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία, με θεμέλιο τη δημιουργία ενός νέου συστήματος διαπλοκής και πελατειακών σχέσεων» και υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαίτιος για τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε η Ελλάδα«.

Επιπλέον πρόσθεσε πως «η χώρα μας μετατράπηκε σε εργαστήριο όπου ο λαϊκισμός συνετρίβη από την πραγματικότητα, δίνοντας εκλογικά διδάγματα σε άλλους λαούς, όπως τους Γάλλους«.

Αναφερόμενος εμμέσως στη διαγραφή προστίμων στη ΣΕΚΑΠ, του Ιβάν Σαββίδη ανέφερε πως «χάνονται δεκάδες εκατομμύρια για να δημιουργηθούν νέα τζάκια» καταγγέλλοντας απαξίωση του κοινοβουλευτισμού, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και απόπειρα ελέγχου των μέσω ενημέρωσης.

Επίσης, αιχμές άφησε για το ταξίδι του υπουργού Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα διερωτώμενος ποιον ρόλο μεσάζοντα παίζουν τα εν λόγω στελέχη, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση δεν καταδικάζει το καθεστώς Μαδούρο, που «σκοτώνει τους πολίτες της».

Keywords
Τυχαία Θέματα