Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα γίνει σύντομα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη

13:21 11/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Tο στίγμα του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του προέδρου του κόμματος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε δημιουργικά τη Ν.Δ. με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της και αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα των καιρών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες ψήφισαν δημιουργική ανανέωση και ζητούν να ανακαλύψει η Ν.Δ. τις αξίες

που υπηρέτησε, αξίες που «θα βρεθούν απέναντι στον λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης».

Ο νέος πρόεδρος τόνισε ότι χρέος του είναι το κόμμα να γίνει πολύ σύντομα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, συμπληρώνοντας πως «σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσσεύει απολύτως κανείς».

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ για τα θερμά λόγια. Θέλω να σε συγχαρώ για το έργο σου ως μεταβατικός πρόεδρος, με αξιοπρέπεια και ποιότητα στάθηκες στο ύψος των περιστάσεων το κόμμα σου ειναι υπόχρεο. Ευχαριστώ και τον κ. Τραγάκη, διεξήγαγε τις εκλογές με αρτιότητα χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Ευχαριστώ όλα τα μέλη ΚΕΦΕ και εθελοντές του εθελοντές του κόμματος. Απέδειξαν ότι το κόμμα εχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς θα στηριχτούμε. Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες που υπηρέτησε. Η ΝΔ θα ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξια παράταξη που θα εκφράσει του πολίτες της κοινής λογικής απέναντι στο λαικισμό. Σύντομα θα καταθέσουμε την εναλλακτική κυβερνητική πρότασή μας. Χρέος μου είναι να εξασφαλίσω την ενότητα και να πετύχω τη δημιουργική διεύρυνση. Με τη στήριξη όλης της ΚΟ θα πετύχουμε το στόχο μας γιατί ειναι συλλογικός στόχος. Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος στο κομμα αλλα το 2016 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ».

«Και σύντομα πρωθυπουργός» του ευχήθηκε από την πλευρά του ο απερχόμενος προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα