Μήνυση Σούλτα κατά Χειμωνά για σχόλια περί payroll του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook

22:31 8/2/2016 - Πηγή: Aixmi

«Μαλλιοτράβηγμα» στα σόσιαλ μίντια ανάμεσα στο δημοσιογράφο Δημήτρη Σούλτα και τον συγγραφέα Θανάση Χειμωνά που όπως όλα δείχνουν θα φθάσει στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο Δ. Σούλτας κατέθεσε μήνυση εναντίον του συγγραφέα.

Όλα ξεκίνησαν από σχόλια που έκανε ο συγγραφέας στον λογαριασμό του στο Facebook κι έκανε λόγο για το «γνωστό payroll του ΣΥΡΙΖΑ» φωτογραφίζοντας τον Δημήτρη Σούλτα.

Ο δημοσιογράφος σε σημερινή ανάρτηση του ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά του συγγραφέα και πολιτευτή

του ΠΑΣΟΚ για «συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση» κάνοντας λόγο για ντελίριο λάσπης.
Όπως έγραψε χαρακτηριστικά:
«Πριν από λίγο κατέθεσα μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση» κατά του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Χειμωνά, για τα όσα κακόβουλα ανήρτησε στο λογαριασμό του στο fb, πριν από λίγες μέρες. Θυμίζω σε όσους δεν παρακολούθησαν αυτό το ντελίριο λάσπης από τον πολιτευτή ότι με αποκάλεσε «γνωστό payroll του ΣΥΡΙΖΑ», που ηγούμαι μάλιστα και των υπολοίπων παπαγαλακίων.
Του ζήτησα να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν το έκανε. Τον προειδοποίησα μάλιστα, με απόλυτη σαφήνεια, ότι αν δεν το κάνει θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Αρχικά άλλαξε τη φράση «το γνωστό payroll» με την λέξη «τσάτσος», λες και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί «επανόρθωση». Στη συνέχεια έκανε μία άλλη ανάρτηση όπου παρά το εμφανές ειρωνικό του ύφος προσπαθούσε να το μαζέψει. Έδειξα όλη την καλή διάθεση και ήμουν έτοιμος να βάλω τελεία στο ζήτημα, παρά την εμφανή του ανωριμότητα, αλλά αυτός αποφάσισε να το συνεχίζει. Επί 3 ολόκληρες μέρες αναρτούσε στο προφίλ με διάφορους τρόπους, σε ελληνικά και αγγλικά τη φράση «Ο Δημήτρης Σούλτας δεν είναι payroll του ΣΥΡΙΖΑ», προσφέροντας ένα από τα καλύτερα δείγματα για το τι σημαίνει εφαρμοσμένη γκεμπελική. Είναι εμφανές ότι όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την λάσπη που εκτόξευσε, αλλά συνέχισε με τον χυδαιότερο δυνατό τρόπο την δυσφήμηση (χειροκροτούμενος ενίοτε και από ανθρώπους «του πνεύματος» και της πολιτικής, οι οποίοι απλώς έδειξαν για μία ακόμα φορά το ήθος τους).
Στα -πολλά- χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά ούτε έχω μηνύσει κανέναν, ούτε έχω μηνυθεί. Και δεν θα το έκανα και τώρα αν μιλούσαμε για έναν απλό χρήστη του fb. Αλλά όσοι ασχολούνται με την πολιτική (έστω και απολύτως αποτυχημένα) και θέλουν να αρθρώνουν δημόσιο λόγο θα πρέπει να ξέρουν ότι η δημόσια σφαίρα δεν είναι μια παιδική χαρά, όπου κάνουμε και κάποιες «σκανδαλιές» χωρίς καμία επίπτωση. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσουν ότι η λάσπη δεν είναι «κρίση», δεν είναι «διάλογος» δεν είναι «πλάκα». Θα πρέπει τέλος να το πάρουν απόφαση ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν λογοδοτούν σε κανέναν μηχανισμό, παρά μόνο στη συνείδησή τους. Όσων η συνείδηση, από την άλλη, είναι υπερβολικά ελαστική, έχουν τη δυνατότητα να λογοδοτούν και αλλού: στη Δικαιοσύνη».

Η απάντηση του συγγραφέα ήρθε, επίσης μέσω Facebook, άμεσα. Ο Θανάσης Χειμωνάς έγραψε:

«Μαθαίνω απο το Facebook (βασικά από τρίτους γιατι ο ίδιος με εχει μπλοκάρει…) πως ο αξιότιμος κύριος Δημήτρης Σουλτας κατέθεσε μήνυση εναντιον μου επειδή (μεταξύ άλλων) έγραφα, λεει, στον «τοίχο» μου για τρεις μερες πως δεν (!) ειναι payroll του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπτωματικά, η μήνυση αυτη έρχεται λιγο μετα τα γνωστά στάτους μου κατα της λαοφιλούς κυβέρνησής μας και του τρισμεγιστου ηγέτη μας Αλεξη Τσιπρα. Περιμενω τους μπάτσους να με συλλάβουν αλλα μεχρι τότε κάθε νομική βοήθεια (αλλα και πληροφορία για τον κ. Σουλτα) ευπρόσδεκτη στο ινποξ. Σας μερσώ».

Και συνέχισε ο Δημήτρης Σούλτας:
«Απάντηση για γέλια στη μήνυση που κατέθεσα κατά του πολιτευτή. Δυστυχώς για τον ίδιο υπαινίσσεται το ίδιο ακριβώς με την αρχική κατάπτυστη ανάρτησή του, ότι δηλαδή ότι κι αν κάνω γίνεται κατ’ εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ. Με χαρά θα τον ακούσω να το λέει και στο ακροατήριο. Ούτε την στοιχειώδη κρίση ότι αυτοϋπονομεύεται δεν διαθέτει. Όπως βλέπετε στο πρώτο σχόλιο έχει μαζευτεί όλος ο καλός ο κόσμος μ’ αυτή την κομψή γλώσσα, μ’ αυτό το σπάνιο ήθος…».

Και ο Θανάσης Χειμωνάς ξανασχολίασε:

«Φέρε τους μπάτσους σπιτι μου ρε μαλακα. Δεν σε φοβάμαι. Θα μου κλάσεις τα αρχιδια. Και καντο και αυτο σκριν σοτ».

Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον δημοσιογράφο: «Είναι αξιοθρήνητος πλέον, αλλά η μήνυση ισχύει και θα ισχύει μέχρι να φτάσει στο ακροατήριο. Εκεί θέλω να τον δω αν θα επαναλάβει τέτοιου τύπου «μαγκιές».

Λίγη ώρα αργότερα ο συγγραφέας ενημέρωσε πως η αστυνομία έχει φθάσει σπίτι του και ανέβασε και βίντεο από ταινία με τον Κώστα Πρέκα σχολιάζοντας:

«Δυστυχώς φιλοι μου, η αστυνομία εχει περικυκλώσει το σπιτι μου. Δε μασάω ομως».

Και απευθυνόμενος και πάλι στον Δημήτρη Σούλτα του… στέλνει μήνυμα «Σταμάτα να κάνεις πρισκρι ότι γράφω ρε παπάρα».

«Και εδω το ποστ του αίσχους οπως μου το εστειλαν. Επαναλαμβάνω πως με εχει μπλοκάρει και ολα αυτα μου έρχονται ως σπασμένο τηλέφωνο. Στο τελος του στάτους με κατηγορεί ξεκάθαρα πως για τρεις μερες έγραφα πως ΔΕΝ ειναι payroll του ΣΥΡΙΖΑ. I rest my case».

Τελευταίο για τώρα ποστ του Θανάση Χειμωνά είναι ένα διαφημιστικό διακοπής καπνίσματος στο οποίο μιλάει ο δημοσιογράφος και λέει ποια μέθοδο εμπιστεύτηκε για να κόψει το κάπνισμα.

Και σε αυτό απάντησε ο Δημήτρης Σούλτας και μιλάει για το… δίλημμα στο οποίο βρίσκεταιΕίμαι σε δίλημμα: Τη μισή Alpha Bank ή δύο πίτα γύρο και μία πατάτες;

Η συνέχεια αναμένεται αρχικά στο Facebook….

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυση Σούλτα, Χειμωνά, ΣΥΡΙΖΑ, Facebook,minysi soulta, cheimona, syriza, Facebook