Μήνυμα ενότητας από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην καμένη Εύβοια

15:31 26/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Τη Λίμνη Ευβοίας, περιοχή όπου επλήγη από τις πρόσφατες πυρκαγιές, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φροντίζοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα ενότητας:

«Θα προτιμούσα να έχω έρθει υπό άλλες συνθήκες, αλλά νομίζω ότι αυτός ο τόπος μας διδάσκει πολλά μέσα σε αυτήν την συγκυρία. Στη διαδρομή είχα την δυνατότητα να δω την καταστροφή, οικολογική κι όχι μόνο. Ήρθα στη Λίμνη κι είδα πρόσωπα ανθρώπων να αναδίδουν αισιοδοξία κι αποφασιστικότητα» τόνισε κατά την αντιφώνηση του ο κ. Παυλόπουλος.

Επίσης υπογράμμισε ότι «στην ουσία παίρνω δύναμη από αυτήν την περιοχή.

Όλα αυτά τα έχετε επιτύχει ενωμένοι στα δύσκολα κι άλλοτε και τώρα και με αυτόν τον τρόπο μας διδάσκετε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την βαθιά κρίση η οποία διαπερνά τον τόπο, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε ρήξη του κοινωνικού ιστού».

«Μόνο με ομόνοια μπορεί να το επιτύχει. Όχι ότι υποτιμά κανείς τις επιμέρους διαφορές των δημοκρατικών δυνάμεων. Πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να τις σεβόμαστε. Μπροστά όμως στα σημαντικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» συμπλήρωσε ο κ Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συμβολή των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των εθελοντών, καθώς όπως είπε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

«Η συνεργασία αυτή δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε», είπε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ δεσμεύτηκε προσωπικά ότι στο μέτρο που του αναλογεί και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον αρμόδιο υπουργό θα συνδράμει στην προσπάθεια αποκατάστασης του περιβάλλοντος στην βόρεια Εύβοια.

Ο κ. Παυλόπουλος, στη συνέχεια, απένειμε βραβεία σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, ενώ τίμησε τον εθελοντισμό στο πρόσωπο του ιερέα Ιωάννη Σεφέρη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο εθελοντισμός με όρους σχήματος δείχνει την συμβολή της εκκλησίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα