Μια «μετάβαση» στην Τέχνη σήμερα

22:28 13/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών,ίδρυμα Βούρου –Ευταξία, φιλοξενείται τις ημέρες αυτές και μέχρι τις 5 Ιουνίου η εικαστική έκθεση της Λουϊζας Κακίση με τίτλο «Μετάβαση».

Στον πρόλογο ενός εξαιρετικά καλαίσθητου μικρού βιβλίου, που περιέχει έργα της έκθεσης και προσφέρεται στους επισκέπτες, ο πρόεδρος του Μουσείου κ. Αντώνιος Βογιατζής παρουσιάζει την προσωπικότητα της ζωγράφου. Η Λ. Κακίση μετά από λαμπρές σπουδές στο Παρίσι και διδακτορικό στη

Φιλοσοφία της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης,προσέφερε επί χρόνια τις γνώσεις και την τέχνη της ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Προικισμένη με πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έχει διακριθεί και τιμηθεί για το έργο της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα, επιχειρεί «μετάβαση» σε νέα έργα που έχουν κέντρο τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του: στο δρόμο, στο τούνελ, στην ταβέρνα,την ώρα που περιμένει το μετρό ή το λεωφορείο, ή κουβεντιάζει, σε στιγμές οδοιπορίας ή διαλογισμού.

Και ανάμεσα σε αυτές τις ζωγραφικές παραστάσεις προβάλλει ένας εμπνευσμένος πίνακας με θέμα τον τίτλο της έκθεσης: μετάβαση. Παράλληλα , σε άλλα έργα πρωταγωνιστεί η φύση. Η φύσησε σούρουπο, σε δρόμο με δέντρα στην παραλία, σε ταξίδι στη θάλασσα, σε πέρασμα μέσα από καταπράσινο περιβάλλον.

Μέσα στη δίνη των καιρών έρχεται να μας γαληνέψει η «μετάβαση» της Λ.Κακίση , μια υπέροχη μετάβαση στον κόσμο της Τέχνης, του διαλογισμού, της ευαισθησίας και της Ανθρωπιάς.

The post Μια «μετάβαση» στην Τέχνη σήμερα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα