Μία ημέρα νωρίτερα ενώπιον των δικαστών ο Φιγιόν (BINTEO)

11:19 15/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Αιφνιδίασε –κυρίως τους δημοσιογράφους- ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, που επέσπευσε την ακροαματική διαδικασία κι εμφανίστηκε μία ημέρα νωρίτερα ενώπιον των δικαστών που ερευνούν το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος.

Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του Αντονίν Λεβί, ο Φρανσουά Φιγιόν επέλεξε να παρουσιασθεί μια μέρα νωρίτερα στους δικαστές θέλοντας να εξασφαλίσει ήρεμες συνθήκες και να αποφύγει την πίεση από τα ΜΜΕ

που σίγουρα θα ήταν συγκεντρωμένα έξω από το δικαστήριο. Από την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα του Φιγιόν είχε καταθέσει το αίτημα και είχε μεταθέσει την ημερομηνία ακρόασης για τις 14 Μαρτίου χωρίς να γνωστοποιηθεί στον Τύπο.

DEMAIN DANS "LE CANARD"

Fillon a été mis en examen dès le 14 mars au matin pour détournement de fonds publics, ABS, etc

— @canardenchaine (@canardenchaine) March 14, 2017

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιων κονδυλίων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση και παράλειψη της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης στην Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή (HATVP). Όπως τόνισαν αναλυτές αλλά και ψηφοφόροι το κατηγορητήριο αυτό δεν αλλάζει κάτι για τον Φιγιόν και την πρόθεση ψήφου.

Δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Αντιθέτως ανέγνωσε ένα κείμενο το οποίο δημοσιοποίησε η Le Figaro σύμφωνα με το οποίο δεν ζητεί κάποια διάκριση ή εύνοια αλλά απλή τήρηση του νόμου, ενώ υπογραμμίζει πως δεν μπορεί κάποιος να αγωνιστεί επί ίσοις όροις υπό καχυποψία.

«Είναι αποδεδειγμένο ότι η εργασία της συζύγου του ήταν πραγματική και όχι πλασματική» σημειώνει και προσθέτει μεταξύ άλλων:

«Αποφασίσατε να με καλέσετε με βιασύνη, για γεγονότα που χρονολογούνται εδώ και 20ετία. Είναι σε γνώση σας ότι αφιερώνω τις μέρες μου στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε 40 μέρες. Σέβομαι τον δικαστικό θεσμό και το έργο που σας έχει αναθέσει ο νόμος. Περιμένω να έχω την ίδια αντιμετώπιση που έχουν όλοι οι πολίτες στη χώρα μας, χωρίς βιασύνη και με μόνο μέλημα την απόδοση δικαιοσύνης με πλήρη αμεροληψία».

Οι Φιγιονιστές στέκονται στο πλευρό του και δεν σκοπεύουν να τον εγκαταλείψουν. Άλλωστε, το ίδιο το κόμμα στη βάση του αποφάσισε να τον στηρίξει μέχρι τέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα