Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση:Επιστροφή απολυμένων στο Δημόσιο και σταδιακή πρόσληψη των αδιόριστων του ΑΣΕΠ

17:35 12/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την πρώτη συνάντησή του με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου προανήγγειλε πληθώρα ριζικών μεταρρυθμίσεων στο τομέα της Δημόσιας Διοίκησης

Αρχικά, ανέφερε οτι οι μεταρρυθμίσεις θα κινηθούν στο γενικότερο πλαίσιο αυτών που ορίζουν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα έχουν,ωστόσο, θετικό πρόσημο, δηλαδή δίχως απολύσεις, κυνήγι μαγισσών, απορρύθμιση των αναγκών του Δημοσίου και πέρασμα δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Έπειτα, τόνισε οτι είναι κατά της εσωστρέφειας

στο δημόσιο και επιθυμεί να τεθεί ένα τέλος στον «υποκριτικό» έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων, όχι,όμως, των πλαστών πιστοποιητικών, χωρίς να είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας,όπως διευκρίνισε.

Επίσης, δήλωσε οτι είναι αντίθετος με την άρση της μονιμότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει στην Ολλανδία, αλλά στην Ελλάδα θα ήταν μία μεταρρύθμιση καρικατούρα, καθώς θα ενδυνάμωνε το πελατειακό κράτος και την ομηρία των υπαλλήλων.

Τέλος,επανέλαβε ότι το Δημόσιο έχει περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων, που μετά από πέντε χρόνια μνημονίων έχει μειωθεί πάνω από 350.000 και έχει περιοριστεί στις 570.000, συνυπολογιζόμενων των αιρετών και άλλων κυβερνητικών στελεχών, που αμείβονται από αυτό. Γι΄αυτό επρόκειτο,όπως τόνισε, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μέσα στον επόμενο μήνα να καταθέσει νομοσχέδιο για την άμεση αποκατάσταση όσων απολύθηκαν σε εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, καθώς και ένα πρόγραμμα «μίνι εθελοντικής κινητικότητας» για την επανατοποθέτησή τους, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα διοριστούν, σταδιακά, οι 6.000 αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις ανάγκες της κρατικής μηχανής και ότι το παλιό σύστημα αξιολόγησης θα «παγώνει», καθώς θα προωθήσει τα ψηφιακά ΚΕΠ, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα