Μεροκάματο του «τρόμου» για προσφυγόπουλα στην Τουρκία

14:37 16/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Έναντι 6€ την ημέρα προσφέρουν νυχθημερόν την εργασία τους παιδιά -κυρίως Σύρων- προσφύγων στην Τουρκία. Τα προσφυγόπουλα απασχολούνται κατά κύριο λόγο σε εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων στην περιοχή της Σμύρνης έναντι ενός ελάχιστου μεροκάματου.

Κάθε χάραμα από τη συνοικία του Μπασμανέ, ξεκινούν μικρά τουριστικά λεωφορεία με επιβαίνοντες παιδιά πρόσφυγες. Είναι παιδιά οικογενειών κυρίως από τη Συρία που έχουν εγκλωβιστεί στη Σμύρνη, αφού ούτε στην Ευρώπη μπορούν να περάσουν

αλλά και ούτε στη Συρία θέλουν να επιστρέψουν.

Παιδιά φτωχών οικογενειών, οικογενειών χωρίς χρήματα αφού μετά από χρόνια αφ’ ότου έφυγαν από τη Συρία, έχουν εξαντληθεί οικονομικά. Αλλά και αυτοί που είχαν χρήματα, αυτά τελείωσαν έπειτα από χρόνια περιπλανήσεων αλλά και προσπάθειες περάσματος στην Ευρώπη που απέτυχαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατεύθυνση των μικρών λεωφορείων, τα εργοστάσια παραγωγής ρούχων και κυρίως επώνυμων ρούχων στην περιοχή του Οτογκάρ της Σμύρνης, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τη μεγαλούπολη, όπου εδρεύει και ο μεγάλος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων.

Μεροκάματο γι’ αυτά τα παιδιά –που δουλεύουν 10 με 12 ώρες τη μέρα συναρμολογώντας τμήματα των πανάκριβων αυτών ρούχων που στη συνέχεια θα καταναλωθούν στην Ευρώπη– τα έξι με οκτώ ευρώ τη μέρα.

Σε περίπτωση μηνιαίας απασχόλησης αυτή παρέχεται έναντι 600 με 800 λιρών Τουρκίας, για 10-12 ώρες δουλειάς καθημερινά, 30 μέρες τον μήνα, χωρίς καν μια μέρα ανάπαυσης. Αυτή η «σίγουρη» μηνιαία απασχόληση κατεβάζει το μεροκάματο και στα έξι ευρώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα