Μέρκελ: Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις έως τις Απόκριες

11:32 13/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Γερμανία ανάμεσα σε Συντηρητικούς και Σοσιαλδηομκράτες με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ της Χριστιανικής Ένωσης στο Βερολίνο, στόχος της είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις έως τις Απόκριες, που γιορτάζονται στη Γερμανία 12

και 13 Φεβρουαρίου. Οπότε, δεν αποκλείεται , περίπου έξι μήνες μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, το γερμανικό Κοινοβούλιο να δώσει «πράσινο φως» στην τέταρτη θητεία της Άνγκελα Μέρκελ.

Ορισμένα από τα αποτελέσματα της συμφωνίας, σύμφωνα με την Deutsche Welle, είναι τα εξής:

– Δεν πρόκειται να υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά ελαφρύνσεις (επικράτησαν CDU, CSU)
– Το επίπεδο των συντάξεων παραμένει στο 48% του μέσου όρου του μισθού (επικράτησε το SPD)
– Ο ανώτατος αριθμός προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία ετησίως καθιερώνεται στις 220.000 (επικράτησε το CSU)
– Περιορισμός στην επανένωση οικογενειών προσφύγων στα 1000 άτομα μηνιαίως (επικράτησε το CSU)
– Θα προετοιμαστεί χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα (όλα τα κόμματα)
– Μελλοντικά οι εργοδότες θα συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία με το ίδιο ποσοστό όπως οι εργαζόμενοι (επικράτησε το SPD)
-«Νέο ξεκίνημα» στην ΕΕ, δηλαδή προσέγγιση στις προτάσεις Μακρόν (αίτημα του SPD).

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας τα τρία κόμματα συμφώνησαν σε μια αύξηση της γερμανικής συνδρομής στο προϋπολογισμό της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό επικροτούνται «ειδικοί πόροι για την οικονομική σταθεροποίηση και την κοινωνική σύγκλιση όπως και για τη στήριξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, που πιθανώς να αποτελέσουν την αφετηρία ενός μελλοντικού επενδυτικού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης» .

Σχετικά με το ρόλο του ΕΜΣ, αυτός θα πρέπει μελλοντικά να μετατραπεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, τα τρία κόμματα υποστηρίζουν πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν «ολόπλευρα» οι αιτίες της φυγής, πως η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι μια συλλογική υπόθεση που αφορά όλα τα κράτη-μέλη και ότι η ευθύνη για τους πρόσφυγες θα πρέπει να μοιραστεί «αλληλέγγυα» μεταξύ τους.

Πηγή: Deutsche Welle

The post Μέρκελ: Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις έως τις Απόκριες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα