Μέρκελ: Παρωχημένο το «Δουβλίνο», πρέπει να αλλάξει

17:54 7/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο κανονισμός του «Δουβλίνου» είναι παρωχημένος και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων, υποστήριξε μεταξύ άλλων η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Καγκελάριος ενώπιον των ευρωβουλευτών, εστίασε στην αναγκαιότητα αντικατάστασης των υφιστάμενων κανονισμών από νέους, οι οποίοι θα διασφαλίζουν την ισόποση κατανομή του βάρους μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Πρέπει να παραδεχθούμε, τόνισε η κ. Μέρκελ, ότι ακόμη και εάν προσπαθήσουμε τα θωρακίσουμε τον εαυτό μας έναντι του έξω κόσμου, αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν.

«Οι άνθρωποι θα βρουν οποιοδήποτε τρόπο για να έρθουν στην Ευρώπη» συνέχισε, απορρίπτοντας ως λύσεις το κλείσιμο των συνόρων και την κατασκευή φρακτών. «Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αντιθέτως θα δημιουργηθούν πρόσθετα» σχολίασε.

Η Καγκελάριος κατέστησε αναγκαία τη συνεργασία της Ευρώπης προκειμένου να επιλυθεί η κρίση στις γειτονικές χώρες, από όπου προέρχονται και οι μαζικές προσφυγικές ροές.

«Σ’ αυτή την κρίση, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε και να υπαναχωρήσουμε σε εθνικά περιχαρακωμένες πράξεις» υπερθεμάτισε, σπεύδοντας να επισημάνει ότι «τώρα χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα