Μέρκελ: Αρκετές εβδομάδες πριν από τη συμφωνία για τη βίζα

18:02 4/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου της G20 κατά την οποία φάνηκε αισιόδοξη ότι θα επιλυθούν οι διαφορές της Τουρκίας με την ΕΕ.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιλυθούν οι διαφορές που αφορούν στο θέμα της κατάργησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες αλλά εκτιμά ότι θα χρειαστούν ακόμη αρκετές

εβδομάδες προτού επιτευχθεί συμφωνία.

Επίσης η καγκελάριος σημείωσε πως βλέπει επιτυχή κατάληξη στο θέμα της άρνησης της Τουρκίας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Όσον αφορά στις εργασίες της Συνόδου, η κυρία Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεργαστούν για να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Χαιρέτισε επίσης τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες επικεντρώθηκε η Κίνα κατά το διάστημα της προεδρίας της στην Ομάδα και ανακοίνωσε ότι του χρόνου, όταν θα αναλάβει την προεδρία η Γερμανία, θα οργανωθεί για πρώτη φορά μια σύνοδος των υπουργών που είναι αρμόδιοι για θέματα ψηφιακής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, η G20 σχεδιάζει επίσης να ιδρύσει μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την καινοτομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα