Μεγαλύτερος ΕΝΦΙΑ για 30% των Ελλήνων – Πηγές ΥΠΟΙΚ: Ίδιο ή μικρότερο το ποσό

11:16 29/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η συνολική είσπραξη θα πρέπει να φτάσει στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, θα είναι ίδια με πέρυσι, ενώ η βεβαίωση του φόρου ανέρχεται στα 3,4 δισ. ευρώ, ενώ το 30% των πολιτών θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ.

Επίσης,

φέτος δεν ισχύει η έκπτωση του 20% των ξενοίκιαστων ακινήτων ενώ το ίδιο ποσό είσπραξης θα ισχύει και για το 2017, με το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει νέα ανακατανομή των φόρων.

Συνολικά 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ενώ ποσοστιαία είναι αρκετά μεγάλος αριθμός αυτών που θα πληρώσουν παραπάνω.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίζουν ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ οι πολίτες πληρώνουν ίδιο ή και λιγότερο ποσό σε σχέση με τον περσινό ΕΝΦΙΑ.

Όπως σημειώνουν, το 65% των πολιτών πληρώνουν ίδιο ή και λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Το 24% επιβαρύνονται με ποσό από 1 λεπτό έως 10 ευρώ. Το 10% καλούνται να πληρώσουν ποσό πάνω από 10 ευρώ και εξ αυτών μόλις το 4% επιβαρύνονται με ποσό πάνω από 50 ευρώ.

Τέλος μόνο το 0,3% καλείται να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα