Μεγάλου: Θα έχουμε αποπληρώσει τον ELA στο τέλος του 2018

18:43 6/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικής τράπεζας αναμένει ότι η έκτακτη παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα λήξει το 2018 αναφέρει σε κεντρικό ρεπορτάζ του το αμερικανικό CNBC .

«Εχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε και την έκτακτη στήριξη ρευστότητας που λαμβάνουν οι

τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε να την εκμηδενίσουμε ως το τέλος του 2018» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNBC ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η Πειραιώς είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που θεωρείται φερέγγυα, αλλά αντιμετωπίζει «προσωρινά» προβλήματα ρευστότητας λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης την χώρα. Έτσι, επωφελείται από τον ELA (βοήθεια έκτακτης ρευστότητας), που είναι η πίστωση από την κεντρική τράπεζα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μεγαλού δήλωσε ότι το 2018 θα είναι ένα «καλό έτος για την ελληνική οικονομία«.

«Περιμένω αύξηση κατά 2% του ΑΕΠ, περιμένω να αυξηθεί η ρευστότητα και να μειωθεί σημαντικά η βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ρευστότητας και αυτό έχει θετική επίδραση και στην κερδοφορία των τραπεζών», ανέφερε στη συνέντευξή του ο Χρήστος Μεγάλου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει γυρίσει σελίδα μετά από χρόνια οικονομικής ύφεσης και προβλέπει ανάπτυξη 2% το 2018 και υποστηρίζει ότι θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο. «Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα δημιουργήσει περισσότερες καταθέσεις στην τοπική αγορά» σημείωσε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας ότι η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα σταδιακά αποκαθίσταται.

Η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης φέτος.

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα από το 2009 και έλαβε τρία προγράμματα διάσωσης, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ένα από αυτά. Το 2015, πολλοί πρότειναν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ καταλήγει το δημοσίευμα.

The post Μεγάλου: Θα έχουμε αποπληρώσει τον ELA στο τέλος του 2018 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα