Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω – Εκκενώνεται το χωριό Ροδινά

19:06 20/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Ζαχάρω Ηλείας, όπου η πυρκαγιά μαίνεται σε έκταση με πεύκα και ελιές στην περιοχή Ροδινά, η οποία είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2007.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο να δηλώνει στον τηλελοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι το μέτωπο μπορεί άμεσα να καταστεί ανεξέλεγκτο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στην

κατοικημένη περιοχή.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλούσαν άμεσα κατοικημένες περιοχές. Ο δήμαρχος όμως είπε στον ΣΚΑΙ το μέτωπο απέχει 600 έως 700 μέτρα από τα χωριά Ροδινά και Αρήνη, τα οποία διαθέτουν περισσότερα από 200 σπίτια.

Ένα πυροσβεστικό όχημα παγιδεύτηκε προσωρινά από τις φλόγες, όμως τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις νερού, δημιουργώντας αντιπυρική ζώνη γύρω του και έτσι απεγκλωβίστηκε.

Στο σημείο βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα 6μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα Καναντέρ.

Με πληροφορίες από ilialive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα