Με σκηνές έξω από το υπουργείο Εργασίας οι γυναίκες που χάνουν τη σύνταξη χηρείας

08:31 23/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Γυναίκες που χάνουν τη σύνταξη χηρείας κατασκηνώνουν από σήμερα έως την Παρασκευή έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η κ. Δεληγιάννη-Σλαβάκη, α’ αντιπρόεδρος Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 τόνισε: «Ο θάνατος δεν είναι επιλογή κι εμάς ξαφνικά μας ήρθε κι άλλες κυρίες παιδεύτηκαν χρόνια με ασθένειες. Μας χτύπησε ο θάνατος, μας χτυπά και το κράτος. Το ψυχολογικό είναι πολύ άσχημο. Οι περισσότερες είναι με ψυχοφάρμακα, ας καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα» σημείωσε

και υπογράμμισε ότι κι εκείνη θα πάρει τρία χρόνια τη σύνταξη χηρείας και μετά τη χάνει για πάντα αν και ο άνδρας της είχε 38 χρόνια υπηρεσία.

«Οι περισσότεροι σύζυγοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έχουν βγει από την οικογένειά μας αυτά τα χρήματα, τα δώσαμε. Η υψηλότερη σύνταξη δεν θα φθάσει τα 500 ευρώ» πρόσθεσε.

«Κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ και περιμένουμε την απόφαση» τόνισε ενώ σχετικά με το θέμα των αναδρομικών των βουλευτών, ενώ οι χήρες χάνουν τα χρήματά τους είπε: «Απορώ πώς αυτοί οι κυβερνώντες το ψήφισαν. Δεν σκέφτηκαν τις συνέπειες; Τι καταστροφή φέρνουν στις οικογένειές μας! Ζήσαμε τον θάνατο και μας βγάλαν και στον δρόμο! Πληρώναμε τις εισφορές μας και μας τιμωρούν;»

Όσο για τα αιτήματά τους είναι: Άρση ηλικιακού κριτηρίου, να επανέλθει το ποσοστό της σύνταξης στο 70% όχι στο 50% και η προσωπική διαφορά, να ισχύει από τώρα και όχι από το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα