Με αιχμές για πρόγραμμα, δομή και συμμαχίες το κείμενο των 53+ εν όψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

19:33 26/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Πρόταση διαλόγου στη συζήτηση για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η πρωτοβουλία 53+

Διαφαίνονται αρκετά σημεία κριτικής ως προς την πορεία του κόμματος μέχρι σήμερα και μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία του καλοκαιριού, εκείνη τουλάχιστον τον περίοδο, εξηγήθηκε ως προϊόν αδίσταχτου εκβιασμού αλλά σταδιακά η πολιτική αυτή εξήγηση αποδυναμώθηκε, με αποτέλεσμα να φαίνεται ή να εκλαμβάνεται από τον λαϊκό κόσμο ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις συγκροτούν το πρόγραμμα του

ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς.

Επαναφέρουν στο προσκήνιο ένα πολιτικό σχέδιο απεγκλωβισμού από το μνημόνιο και κάνουν λόγο υστέρηση στους βηματισμούς του παράλληλου προγράμματος που αποτελεί σοβαρό λάθος.

Είμαστε στην κυβέρνηση – αναφέρουν – όχι πάση θυσία αλλά για να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Οι 53+ απορρίπτουν κάθε σκέψη για οικουμενική κυβέρνηση μιλούν για υπαρκτή διαχωριστική γραμμή Αριστεράς – Δεξιάς και για συμμαχίες μόνο με αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο και βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Καυτηριάζουν τη συζήτηση για ενδεχόμενο προσχωρήσεων, συμπράξεων και διευρύνσεων λέγοντας ότι αυτή κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες δομικές αλλαγές προκειμένου να υπάρξει μαι ριζικά διαφορετική αντίληψη στην οργάνωση του κράτους και της κοινωνίας.

Συνολικά πρόκειται για 11 σημεία κλειδιά που γίνεται αναφορά με τελευταίο αυτό της επιμονής σε ζητήματα δημοκρατίας στο κόμμα που πρέπει να κορυφωθεί ενόψει συνεδρίου, το οποίο με τη σειρά του πρέπει να ενισχύσει τις δομές του κόμματος ώστε να ενισχύουν τη συλλογική λειτουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα