Μαλλιά κουβάρια με Φίλη, Σακελλαρίδη, Κουρουμπλή, Τζάκρη

14:08 23/9/2015 - Πηγή: Aixmi

* Ο Νίκος Φίλης ξεκίνησε από κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτή ήταν η. πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Νίκου Παππά. Βρέθηκε, όμως, στο υπουργείο Παιδείας μετά από τις αρνήσεις του καθηγητή Γαβρόγλου, αλλά και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

* Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης -που ανήκει στην «Κίνηση των 53″, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- είπε «όχι» εκτός από το υπουργείο Παιδείας

και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Δεν ήθελε να μπει στην κυβέρνηση με κανένα τρόπο, παρά τη μεγάλη επιθυμία του πρωθυπουργού. Φαίνεται πως η σχέση τους έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

* Η αδυναμία εξεύρεσης ικανοποιητικής λύσης για το υπουργείο Παιδείας οδήγησε στο πρόσωπο του Νίκου Φίλη. Η απόφαση να μην τοποθετηθεί πάλι εκεί ο Αριστείδης Μπαλτάς ήταν ειλημμένη, καθώς είχε προκαλέσει με την κατάργηση Προτύπων σχολείων, όπως και με την καταδίκη της Αριστείας.

* Η υπουργοποίηση Φίλη έστειλε τον Μπαλτά στο υπουργείο Πολιτισμού από όπου μετακινήθηκε ο Νίκος Ξυδάκης στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, την οποία αρνήθηκε ο Σακελλαρίδης. Άλλωστε, ο Νίκος Ξυδάκης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον υπουργό Νίκο Κοτζιά.

* Ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να απομακρύνει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από το υπουργείο Υγείας και πρότεινε τη θέση στην (γιατρό) Όλγα Γεροβασίλη, αλλά εκείνη αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί σε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξανθός.

* Το πρόβλημα ήταν ότι ο Κουρουμπλής δεν δεχόταν καμιά άλλη θέση πέραν του υπουργού Υγείας. Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάθε άλλο παρά ήθελε να διαρρήξει τις σχέσεις του με τα ΠΑΣΟΚογενή στελέχη, τον τοποθέτησε στο υπουργείο Εσωτερικών -ως πρώτο τη τάξει υπουργό- μετά την αποχώρηση του Νίκου Βούτση για την προεδρία της Βουλής.

* Η υπουργοποίηση των πρώην ακραιφνών παπανδρεϊκών Μάρκου Μπόλαρη και Θεοδώρας Τζάκρη, ήταν ένα ακόμη «σήμα» του Μεγάρου Μαξίμου προς τους ΠΑΣΟΚογενείς πολίτες.

* Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εξοφλήσει και το «γραμμάτιο» που όφειλε στον πρώην πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, επί των ημερών του οποίου το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε γίνει κέντρο διερχομένων καταληψιών. Τον τοποθέτησε υφυπουργό Παιδείας…

Keywords
Τυχαία Θέματα