«Μακεδονία»: Ο Αλέξης Τσίπρας διόρισε τον κολλητό του στο Μαξίμου

21:36 1/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Aπό τους διορισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες ξεχωριστή είναι η περίπτωση ενός διορισμού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ένα καυστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία της Θεσσαλονίκης

, πρόκειται για το διορισμό του Νίκου Καρανίκα στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού, στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, με μισθό 2.027 ευρώ μεικτά.

Ο βασικός λόγος που ο διορισμός αυτός συζητείται αφορά τα τυπικά προσόντα του αλλά και τη δράση του σε βάρος όσων διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική. Ο κ. Καρανίκας σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις στο ΤΕΙ Λάρισας και έως πριν από μερικούς μήνες εργαζόταν ως σερβιτόρος σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας ενός πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το εύλογο ερώτημα σχετικά με το «τι υπηρεσίες θα προσφέρει κάποιος με αυτά τα προσόντα στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου» διατυπώθηκε από πολλούς στο διαδίκτυο. Σε αυτό δόθηκαν και πολλές απαντήσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν από μέσα τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ειδικότερα τις σχέσεις του κ. Καρανίκα με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και το ρόλο του κατά τους τελευταίους μήνες στη κατασυκοφάντηση όσων αποχώρησαν τον περασμένο Αύγουστο από το κόμμα.

Όπως γνωρίζουν οι πάντες στην τοπική οργάνωση, ο κ. Καρανίκας είναι ο πλέον στενός φίλος του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο γνωρίζεται προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος. Ανάλογη στενή σχέση έχει ο πρωθυπουργός και με την Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία έχει επίσης διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο φθινόπωρο.

Υμνητής του Τσίπρα

Ο κ. Καρανίκας εμφανίζεται εξαιρετικά δραστήριος στο διαδίκτυο. Τον ταραχώδη περσινό Ιούλιο σε άρθρο του στο facebook με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λαϊκός ηγέτης, αποδεδειγμένα!» έγραφε για τον πρωθυπουργό: «Είναι λαϊκός ηγέτης και οφείλουμε να τον στηρίξουμε έμπρακτα, για να προχωρήσει στο δύσκολο δρόμο, να αλλάξει η χώρα μας και όλη η Ευρώπη, σταματώντας τη λιτότητα και αναδεικνύοντας τη δημοκρατία».

Όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα έγραψε: «Ο τσαμπουκάς έπιασε τόπο. Είναι αληθινός και τάραξε την Ευρώπη. Έχουμε νικήσει, η ρωγμή έγινε!». Σε άλλο άρθρο του την ημέρα του δημοψηφίσματος προχώρησε σε νέο υμνολόγιο προς τον κ. Τσίπρα: «Τον αμφισβήτησαν μέσα και έξω (αλλά και στο κόμμα), τον λοιδορούσαν, τον υπονόμευσαν, προανήγγειλαν την ανατροπή του και τον ερχομό μιας ‘φρέσκιας’ άλλης ηγεσίας και τον απείλησαν σε όλους τους βαθμούς. Δεν έκανε όμως πίσω και όταν οι πιο πολλοί κάναν τους λαγούς, μιλώντας για βιαστικές και άκυρες κινήσεις, όπως το δημοψήφισμα, αυτός, ως πρωθυπουργός όλου του λαού σήκωσε το βάρος όλο και υπερασπίστηκε το λαό και τη δημοκρατία…».

Η βρόμικη δουλειά

Αγαπημένη ενασχόληση του κ. Καρανίκα είναι οι επικρίσεις και οι επιθέσεις εναντίον όλων όσοι, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, τολμούν να διατυπώσουν έστω και επιφυλάξεις για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Μάλιστα, μετά τη διάσπαση του κόμματος πέρυσι το καλοκαίρι ανέλαβε τη κατασυκοφάντηση όσων αποχώρησαν από το κόμμα, διαφωνώντας με τη μνημονική στροφή του. Παραθέτουμε ενδεικτικά τα ακόλουθα:

– Τον Ιούνιο του 2015, όταν άρχισαν να εκφράζονται ανοιχτά οι διαφωνίες υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφαινόμενη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε: «Η φιλελεύθερη αριστερή αντίληψη και Συριζαίων που θέλει τα ‘κεραμίδια’ ως πεδίο αγώνα και αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, προβάλλοντας τις τασικές αλήθειες της ομάδας τους, δεν μπορεί να συνεχιστεί».

– Απέδιδε μάλιστα τις αντιδράσεις σε ιδιοτελή κίνητρα, αναφέροντας: «Η γκρίνια που εκφράζεται με κείμενα, υπογραφές και δημόσιες εκδηλώσεις και συσπειρώνει όσους δεν τακτοποιήθηκαν στην κυβέρνηση, τους φίλους τους και το σόι τους προσδοκώντας περισσότερα έχει γίνει εμετική».

– Δέκα μέρες αργότερα, συνεχίζοντας τις επιθέσεις προς τους διαφωνούντες βουλευτές, έγραφε: «Με ενοχλεί που βγαίνει καημός προσωπικός στα στελέχη που δεν υπουργοποιήθηκαν και βγάζουν συνέχεια μια γκρίνια και έναν καημό, ενάντια στην κυβέρνηση, τον Τσίπρα και κάθε υπερασπιστή της κυβέρνησης… Οπότε ως κόμμα να υπολογίζουμε ότι συνεχώς θα είμαστε στην γκρίνια αυτών που δεν είναι εντός κυβερνητικού θώκου».

Ταύτισε ΛΑΕ με Χρυσαυγίτες

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις του κατά όσων διαφώνησαν με τη γραμμή του κ. Τσίπρα, σε άρθρο του με τίτλο «Δύσκολη εποχή για τον αριστερισμό -παιδική αρρώστια του κομμουνισμού» έγραφε μεταξύ άλλων: «Την περίοδο αυτή, την εποχή της κρίσης και της φτώχειας για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ο αριστερισμός και η κομμουνιστική αριστερά ζει το αδιέξοδό της στην Ελλάδα. Ο αριστερισμός δεν μπορεί να δεχτεί ότι αναπαράγει μόνο τον εαυτό του ως περσόνα του βερμπαλισμού, με μικρή επιρροή πλέον μόνο στο διάδρομο των πανεπιστημίων και χάνει το έδαφος από τα πόδια του βλέποντας τα λαϊκά και φτωχότερα στρώματα, μαζί με τη νεολαία να στηρίζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί ο αριστερισμός να καταλάβει, λόγω του μικροαστισμού του, ποια είναι τα διακυβεύματα των φτωχών, ούτε μπορεί να καταλάβει ότι η συγκυρία επηρεάζει όλη την Ευρώπη». Τους κατηγορούσε μάλιστα για ταύτιση με την ακροδεξιά, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο αριστερισμός δεν μπορεί να χαράξει πολιτική υπέρ των λαϊκών παθών και γι’ αυτό πολιτικά στέκεται δίπλα στην άκρα δεξιά προτάσσοντας το ίδιο με αυτούς, την πτώση της κυβέρνησης και τη μαφιόζικη τακτική του τραμπουκισμού». Και κατέληγε: «Αποδείχτηκε στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση ότι η φιλολογική αριστερά, οι αριστεριστές μικροαστοί είναι σαν το παγόνι, κάνει θόρυβο και εντυπωσιάζει και όχι πολιτική σύγκρουση ή παρέμβαση».

Ύβρεις κατά ΛΑΕ

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο τα στελέχη της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας είχαν αποκλείσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το 18ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, ο κ. Καρανίκας ξεσπάθωσε, κυρίως κατά των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και της τροτσκιστικής ΔΕΑ, θεωρώντας αυτούς υπεύθυνους για τον αποκλεισμό: «Όταν μια χούφτα σεχταριστών και κομπλεξικών αριστεριστών παίρνει στο λαιμό της το κίνημα, είναι δύσκολο μετά να το διορθώσεις. Το πιο πιθανό είναι (μετά το κράξιμο που έφαγαν ως «αντιρατσιστική πρωτοβουλία» από τον κόσμο και τις οργανώσεις) να καλεστεί η αντιρατσιστική πρωτοβουλία να ανακαλέσει και να διορθώσει την πολιτική της απόφαση για τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. σε αυτό έπεσε έξω, διότι τέτοια ανάκληση δεν έγινε ποτέ). Μια τούμπα ποτέ δεν είναι κακή όταν είναι να βελτιώσει κάτι, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει την πολιτική σέχτα που είναι κυρίαρχη στα μυαλά 15 ατόμων και τριών ομαδοποιημένων αδιέξοδων όπως αυτό που ζει η Λαϊκή Ενότητα και οι τροτσκιστές που τρέφονταν τόσα χρόνια από το κράτος-συνδικάτα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι προσωπικές σχέσεις όμως με αυτά τα άτομα που έβγαλαν όλα τα κόμπλεξ τους επάνω στον ΣΥΡΙΖΑ και μεθόδευσαν τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προφανώς τελειώσει γιατί δείχνει τη σαπίλα τους και τα αδιέξοδα της πόζας που έχουν επιλέξει ως πολιτική στάση με μόνο σκοπό να διατηρούνται στην επιφάνεια και στις δημόσιες σχέσεις μέσα στα στέκια και τα bar. Η σέχτα, η ημιμάθεια, η πολιτική ανωριμότητα, η εμπάθεια με τα κόμπλεξ και τα θυμικά (τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των μικροαστών αριστεριστών) έκαναν ένα κοκτέιλ που έδειξε το τι είναι αυτοί οι ιδιώτες -ιδιοκτήτες του κινήματος που περιφέρονται με αριστερό μανδύα και ως άνθρωποι: Μια σαπίλα σε ντενεκέ. Καλή σταδιοδρομία στον κόσμο της μικροπρέπειας των σεχταριστών». Σε άλλο σημείωμά του, με αφορμή τις εκλογές στην Ισπανία, αποκαλούσε τα στελέχη αυτά «πατσαβούρες της πολιτικής των εξωκοινοβουλευτικών αριστερών».

Μήνες πριν, όταν δύο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ανήκουν στη ΔΕΑ, αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν τον Προκόπη Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καρανίκας, σχολιάζοντας τη στάση της Γιάννας Γαϊτάνη, έγραψε: «…δεν το κατάλαβε ότι έχουμε πόλεμο και πως έχει εκλεγεί για να υπηρετεί το κόμμα που αγωνίζεται σ’ όλη την Ευρώπη για τον λαό και όχι για την πάρτη της ή της συνιστώσας της. Ντροπή της. Εκτός και αν ακολουθήσει η παραίτησή της ως σεβασμό στην δημοκρατία και τον συλλογικό αγώνα που δίνουμε».

Ύβρεις και κατά του Κ. Χρυσόγονου

Στις 13 Φεβρουαρίου, με αφορμή όσα δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος (φωτ.) σχετικά με το νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Καρανίκας έγραψε: «Ο Χρυσόγονος ευρωβουλευτής χάριν της αίγλης και της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ κουβάλησε και την κληρονομιά της ιδιώτευσης, της ιδιοτέλειας, της καριέρας και τώρα κάνει το παγόνι της κριτικής. Όποτε τα ποντίκια φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος για το τομάρι τους, κάνουν προσπάθειες να διαφοροποιηθούν από το περιβάλλον και ψάχνουν τρύπα να σωθούν. Αυτός ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάθε λίγο και λιγάκι προσπαθεί να δείξει ότι είναι χρήσιμος για το σύστημα και όχι για την κοινωνία. Ντροπή του που συντάσσεται με την αγωνία των ΜΜΕ κάνοντας πάλι τον μαϊντανό τους ενώ είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή του!!! Να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και να μας αφήσει και το ‘πόθεν έσχες’ του λογαριασμού του, που μεγάλωσε με την μεταγραφή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνει αντικομματική, αντικυβερνητική συγχορδία με τον ‘Θέμο’ της διαπλοκής».

Κατά των απεργών «Στο Κόκκινο»

Με αφορμή κινητοποίηση που είχε γίνει «Στο Κόκκινο», το ραδιόφωνο το οποίο απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρανίκας επιτέθηκε στους απεργούς γράφοντας:

«Οι εργαζόμενοι στις κομματικές ‘δουλειές’ δεν βρίσκονται σε δουλειές με εργοδοτική κουλτούρα. Δεν χτυπάνε κάρτα, δεν απειλούνται από προϊσταμένους, δεν δώσανε ΑΣΕΠ… Στις αστικές εμπορικές δουλειές δεν καθυστερείς κάθε μέρα και έχεις άγχος κάθε μέρα. Οι εργαζόμενοι στις κομματικές δουλειές δεν είναι εργαζόμενοι όπως οι εργαζόμενοι με εργοδότη ιδιώτη που σκοπό έχει το κέρδος. Παράγουν έργο αλλά προέρχεται από την ανιδιοτέλεια και την προσφορά στο κόμμα και γι’ αυτήν την ‘εθελοντική’ τους πράξη παίρνουν μισθό… Η απεργία στις κομματικές δουλειές είναι μια φιλελεύθερη αντίληψη που δεν αναγνωρίζει την συλλογικότητα κόμμα και πιάνεται από τα μαλλιά, για να κάνει κομματική αντιπολίτευση και υπονόμευση. Να τελειώνουμε με τον φιλελευθερισμό των αριστερούληδων που κόπτονται για δικαιώματα εργαζόμενων στο κόμμα. Τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο κόμμα που είναι και μέλη, είναι άλλου είδους δικαιώματα και δεν κολλάνε στα δίκαιο του εργάτη. Έχουν ομοιότητα αλλά όχι την τάξη εναντίον τάξης».

Keywords
αλέξης τσίπρας, τσιπρας, αλέξης τσίπρας, μαξιμου, συριζα, θεσσαλονικη, δραση, τει, facebook, δημοψηφισμα 2015, καλοκαιρι, ελλαδα, επιρροή, επηρεάζει, δεα, εκλογες, ΠΑΣΟΚ, μμε, προσφορες, απεργια, κινηση στους δρομους, διορισμος, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, εκλογες 2015, κοινωνια, βουλευτες, δημοκρατια, ηγετης, ισπανια, μμε, ραδιοφωνο, σημερινη, αγχος, αγωνια, αρθρο, αρρωστια, τει, αφορμη, βγαινει, γινει, δεα, δειχνει, διαδικτυο, εγινε, εδαφος, ευρω, υπαρχει, ελευθερια, επιρροή, επηρεάζει, εποχη, ευρωπη, ιδιο, υπηρεσιες, καημος, κυβερνηση, κοκτειλ, κομμα, μακεδονια, μαλλια, μηνες, νεολαια, ντροπη, πεδιο, περιβαλλον, ρωγμη, ρολο, σερβιτορος, σηκωσε το, συνεχεια, σοι, τι ειναι, φεστιβαλ, φθινοπωρο, δικαιωματα, δουλειες, χωρα, κειμενα, κομπλεξ, κομματι, κωστας, μυαλα, ποδια, ποντικια, σαπιλα, τουμπα
Τυχαία Θέματα